NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Vojvodina eliminisala zagrebačku Mladost u kvalifikacijama za elitno takmičenje
Foto: OK Vojdovina

rutinski

NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Vojvodina eliminisala zagrebačku Mladost u kvalifikacijama za elitno takmičenje

Ostali sportovi -

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u drugom meču prvog kola kvalifikacija savladali Mladost iz Zagreba 3:1 u maloj sali "Spensa" (prvi meč 3:2 za srpski tim).

Počeli su dobro Novosađani ovaj duel, poveli 6:3, ali su nakon toga stali. Prepuna dvorana kao da je stegla crveno-bele. Umesto da ih je nosila atmosfera, domaćini su želeći da se pokažu u najboljem svetlu, išli iz greške u grešku.

Ipak, na kraju su Fundora i Mehić pokrenuli ekipu, a tačku je na ovaj set stavio Vučićević.

Ni u nastavku nisu uspeli da se sasvim opuste prvotimci Vojvodine, samo na momente su pokazivali pravo lice. Ulaz Kujundžića i Vieckog doneo je osveženje, ali je pad koncentracije u finišu uzrokovao gubitak ovog dela meča.

Bolje je bilo u trećem setu, no opet uz mnogo oscilacija i servis grešaka. Na kraju su Novosađani uz raspoloženog Vieckog poveli 2:1 u setovima.

Ista slika viđena u četvrtom setu. Stegnutu igru Vojvodine gosti su maksimalno koristili, igrali su rasterećeno, motivisano... Ali, borio se srpski šampion, posle nekoliko dobrih poteza ustala je publika, servis Lazara i blok Kostića doneli su prvu meč loptu. Vojvodina nošena velikom energijom sa terena završila konačno rezultatom 28:26. Servirao je Kostić, a kontru realizovao Kujundžić.

Vojvodina – Mladost Zagreb 3:1 (25:23, 21:25, 25:21, 28:26)

Novi Sad: Mala dvorana SPC “Vojvodina”, Gledalaca: 1900, Sudije: Milonakis (Grčka), Ivanov (Bugarska).

Vojvodina: Simić, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki, Kujundžić, Kostić, Mehić, Radević, Todorović, Rudić, Perić.

Mladost: Sabljak, Radoš, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Misura, Jurić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić, Mihalj.

Kurir sport

foto: OK Vojvodina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track