Najnovije vesti

ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG ŠAMPIONA SVETA: Vozio sam Ferari 305 na sat, išao sam pravo u zid... A onda sam ČUO JEDAN GLAS!
Foto: Profimedia

prošao kroz pakao

ŠOKANTNA ISPOVEST BIVŠEG ŠAMPIONA SVETA: Vozio sam Ferari 305 na sat, išao sam pravo u zid... A onda sam ČUO JEDAN GLAS!

Ostali sportovi

Bivši šampion sveta u taškoj kategoriji, Tajson Fjuri, potpuno otvoreno je pričao o najtežem periodu u svom životu.

Podsetimo, Fjuri je 2015. napravio senzaciju kada je pobedio Vladimira Klička i uzeo mu sve pojaseve. Bio je to prvi poraz Ukrajinca nakon 11 godina.

Samo nekoliko nedelja nakon što je došao na vrh Fjuri je pao u tešku depresiju. Počeo je da pije, drogira se, provodi noći sa prostitutkama. Ubrzo je ostao bez svih pojaseva. Bio je izgubljen, bez volje za životom. 

"Pio sam, drogirao se i provodio noći uz prostitutke. Kad ispunite san koji ste imali od detinjstva... Nisam znao šta dalje. Bio sam izgubljen. Pio sam po 18 vlašica žestine, a onda bih nastavio viski i votku", rekao je Fjuri.

Dolazak na vrh ga je upropastio.

"Kad sam bio amater gledao sam na TV Klička, a onda sam ušao u ring sa njim i pobedio ga. On je bio moj Everest. Sve sam probao... Golf, pucanje, izlaske, striptiz... Ništa nije pomoglo. Osećao sam se prazno".

Ubrzo je počeo da konzumira narkotike.

"Do tog momenta nisam probao drogu. Kokain sam uzimao redovno, kokain i alkohol. Sad kad pogledam na sve to... Da li bih promenio? Ne bih... Jer znam da se to moralo desiti. Budio sam se i milio kako ne želim da živim ovako, samo pravim probleme svojim najbližim ljudima.", dodao je Fjuri.

Priznaje da je želeo da oduzme život sebi.

"U leto 2016. godine kupio sam novi Ferari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 km/h. Išao sam pravu u betonski most. Nije me ništa zanimalo. Samo sam želeo da okončam sve. Već sam se pozdravio sa životom, a onda sam čuo glas: 'Nemoj, misli na decu i porodicu, na sinove i ćerku, odrastaće bez oca'. Usporio sam i stao sa strane. Tresao sam se", iskren je Fjuri.

Potražio je i stručnu pomoć.

"Bio sam kod psihijatra i rekla mi je da je na samoj ivici. Dosta ljudi mi je reklo da moram da promenim život. Otišao sam kući u mračnu sobu i rekao Bogu da mi pomogne. Nikad pre toga nisam molio Boga za pomoć. Osetio sam kako mi suze padaju na grudi, znao sam da neću moći sam. Gotovo da sam prihvatio da ću biti alkoholičar do kraja života. Međutim, nakon deset minuta ogroman teret je pao, osećao sam se lakše. Prvi put u toj krizi sam osetio da će biti bolje", ispričao je Fjuri.

Fjuri je uspeo da se izvuče, vratio se boksu i sprema se za naredni meč. 

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...