SPEKTAKL U NAJAVI: Beograd domaćin finala Lige šampiona u stonom fudbalu! (KURIR TV)
Foto: Kurir sport

Krem Evrope u glavnom gradu Srbije

SPEKTAKL U NAJAVI: Beograd domaćin finala Lige šampiona u stonom fudbalu! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Izuzetno zanimljiva Evropska liga šampiona u stonom fudbalu svoje finale ove sezone će imati u Beogradu!

Takmičenje na kome će učestvovati najbolje ženske i muške ekipe iz cele Evrope održaće se od 30. novembra do 2. decembra u našem glavnom gradu.

Tim povodom je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji organizacije.

Na konferenciji su govorili promoteri Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, novinar Miloš Maksimović, i predsednik Federacije stonog fudbala Srbije Miloš Đorđević.

Na ovom ekipnom takmičenju svake godine učestvuje oko 100 igrača iz cele Evrope. Ekipu čini četiri igrača. Takmičenje traje dva dana i podeljeno je u dva segmenta, u subotu kvalifikacije, a nedelja je rezervisana za eliminacije i veliko finale.

Evropska Liga šampiona je uspostavljena 2012. godine, a finala prethodnih šest takmičenja su održavana tri puta u Nemačkoj i po jednom u Italiji, Austriji i Francuskoj.

Partizan – Vojvodina U poslednjih šest kola samo jedna Partizanova pobeda, a Vojvodina je umela da namuči crno-bele u prošlosti. Ipak, Partizan je favorit sa kvotom 1,35 na keca. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Partizan – Vojvodina.

Federacija stonog fudbala Srbije (FSFS) je poverenje za organizaciju ovog takmičenja dobila na osnovu uspešnih organizacija niza velikim takmičenja regionalnog karaktera, kao što su Srbija open 2010. i 2013. godine, Balkan kup 2015. godine, Sava kup 2012. godine.

U Beograd će na finale doputovati oko sto igrača iz više od 20 kluba, među kojima i četiri bivša prvaka sveta, kao i pet igračica koje su trenutno među prvih deset na svetskoj rang-listi.

Kurir sport Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track