DRAMA U ZAVODU ZA SPORT: Stalo mu srce, pa ga oživeli!
Foto: Zavod za sport i medicinu sporta

REanimacija

DRAMA U ZAVODU ZA SPORT: Stalo mu srce, pa ga oživeli!

Ostali sportovi -

Prava drama odvijala se danas u Zavodu za sport i sportsku medicinu, lekari i osoblje ove ustanove uspeli su da spasu još jedan mladi život!

Naime, na uobičajenom testu opterećenja 20-godišnjaku koji se rekreativno bavi sportom stalo je srce. Tokom trčanja na traci pao je u nesvest i samo pravovremenom reakcijom ljudi iz Zavoda ovaj neprijatan događaj imao je srećan kraj.

- Momku je tokom testa opterećenja stalo srce, međutim, uspešno je reanimiran. Vraćen mu je stabilan srčani rada i on je upućen na dalja ispitivanja - kaže za Kurir direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović.

On dodaje da je situacija bila prilično dramatična, ali da lekari i tehničari imaju iskustva sa ovakvim slučajevima: - Ovo je četvrti slučaj da bukvalno spasavamo život, a ko zna koliko puta smo ustanovili probleme i uputili klijente na dodatne preglede. Imamo stručnu komisiju sastavljenu od kardiologa, koja daje svoje mišljenje. Pre nekoliko meseci imali smo identičnu situaciju s jednim fudbalerom, takođe je uspešno reanimiran. On neće moći da se bavi sportom, ali će moći da nastavi s normalnim životom.

U Zavodu za sport preglede mogu da obave svi, a za najmlađe oni su besplatni preko RFZO. - Mi imamo slične situacije sa olimpijcima, vrhunskim sportistima, a evo i sa rekreativcima. Sve smo pokrili, doktori i tehničari su se toliko izveštili i toliko su edukovani da zaista zaslužuju svako poštovanje. Ponosan sam na njih - dodao je Bojović.

Predrag Gajić/foto: Zavod za sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track