Najnovije vesti

U SUSRET NOVOJ SEZONI: Johanes Han u Beogradu postaje ambasador Sportskih igara mladih!
Foto: Sportske igre mladih

Zdravko Marić U BRISELU

U SUSRET NOVOJ SEZONI: Johanes Han u Beogradu postaje ambasador Sportskih igara mladih!

Ostali sportovi
10:12h

Dobar glas daleko se čuje, pa se tako i o Sportskim igrama mladih, koje se održavaju u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, priča čak i u Briselu.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han sastao se u Briselu sa delegacijom Sportskih igara mladih na čelu sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih Igara mladih. Delegacija SIM je upoznala Hana sa dosadašnjim aktivnostima realizacije Igara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i o podršci koju ima od Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Sagovornici su zaključili da je jako važno da deca i mladi kroz ovakav koncept šire prijateljstva, ali i da su Sportske igre mladih manifestacija koja afirmiše zdravije odnose, poštovanje zajedništva i suživota na Balkanu, u interesu zajednice u celini.

foto: Sportske igre mladih

Han je ocenio da je sastanak sa Marićem bio vrlo dobar i da Sportske igre mladih kroz sport okupljaju decu iz različitih zemalja iz regiona. Evropski komesar za proširenje pružio je punu podršku Sportskim igrama mladih, kao najvećoj manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je učestvovalo u 2018. godini, u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, više od 170.000 dece i mladih.

Han i Marić su razgovarali o proširenju Igara, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje. Johanes Han na proleće će biti promovisan u ambasadora Sportskih igara mladih, na manifestaciji u Beogradu.

foto: Sportske Igre Mladih

"U duhu širenja Igara, razvoja saradnje i dobrih odnosa u regionu ponosni smo što je Han prihvatio naš poziv i što će biti ambasador najlepše Sportske price", rekao je Zdravko Marić, regionalni predsednik Sportskih igara mladih, i dodao:

foto: Sportske Igre Mladih

"Jako je važno što udruženim snagama možemo da gradimo lepšu i bolju zajedničku budućnost, koja je od izuzetnog značaja za Balkan i region, ali i Evropu. U ovim vremenima sport i mladiĐ'e8imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako neĐ'e8toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju država, što je posebno važno za sve naše susede - rekao je Marić.

Kurir sport FOTO: SIM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track