POZNATI BOKSER OTVORIO DUŠU I JAVNO PRIZNAO: Ja znam da sam ja pobednik ove borbe! Sav novac od meča ću dati siromašnima i beskućnicima!
Foto: Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU

POZNATI BOKSER OTVORIO DUŠU I JAVNO PRIZNAO: Ja znam da sam ja pobednik ove borbe! Sav novac od meča ću dati siromašnima i beskućnicima!

Ostali sportovi -

Nakon velike borbe i egal meča sa Vajlderom, na videlo su isplivale razne priče vezane za život i delo boksera Tajsona Fjurija.

Fjuri je u intervjuu za ''Miror'' najpre ispričao o svojim borbama i problemima kroz koje je prolazi tokom života.

Po njegovm rečima, bez obzira na ishod ove borbe, on je pobednik. Sam je prošao kroz veliki pakao, pa mu je ovaj meč svakako bio veliki korak napred.

Ponovo se Fjuri prisetio vremena dok je imao velikih psihičkih problema, kao i problema sa porocima i drogom. Tajson je javno priznao da je i sam imao suicidne misli mnogo puta, a pre svega zbog problema zavisnosti. Sada kada je sve to prošao, odlučio je da pomogne drugima u borbi sa istim.

On je priznao u intervjuu nakon meča da će sav novac koji je zaradio od borbe, a to iznosi negde oko 10 miliona dolara, dati za dobrotvorne svrhe i pomoć siromašnima i beskućnicima.

''Meni te pare ništa ne znače. Ja sam bokser i sportista, a ne biznismen, '' rekao je Fjuri, a onda se dotakao i samog meča.

''Ovo je bio istorijski povratak, zar ne?' Posle više od dve godine i velikih psihičkih problema uspeo sam da se vratim u ring i napravim veliki podvig i pružim svima odličan meč, '' a onda ispričao o onome što svi ceo dan pričaju.

''Svi znaju da sam ja pobednik u toj velikoj borbi. Ako sam ja posle svega mogao da se vratim i pružim ovakav meč, ona to može svako,'' zaključio je poznati bokser.

foto: AP

Podsetimo, američki bokser Diontej Vajlder odbranio je pojas u teškoj kategoriji WBC verzije, ali nije uspeo da pobedi neverovatnog Tajsona Fjurija. Na kraju spektakularne borbe u 12 rundi bilo je nerešeno!

Vajlder je ostao WBC šampion, iako je dva puta uspeo da sruši Fjurija. Međutim, popularni Kralj cigana je tokom čitavog meča dominirao. Tako su obojica ostala neporažena.

Fjuri je tokom 10 rundi bio fantastičan, sigurno je grabio ka pobedi... Ali kada je Vajlder krenuo na sve ili ništa, napravio je dve greške i to ga je koštalo pobede.

Prvi put je u devetoj rundi spustio glavu i primio udarac posle kog je završio na podu. U 12 rundi Vajlder je razornim krošeom pogodio Fjurija i svi su mislili da je borba gotova. Međutim, sjajni bokser je ustao i naneo nekoliko žestokih udaraca aktuelnom šampionu. Da nije bilo ta dva nokdauna, Fjuri bi glatko dobio borbu. Na kraju su odlučivale sudije. Jedan je bio za Vajldera, drugi za Fjurija, pa je odlučivala kartica britanskog sudije Fila Edvardsa, a na njoj je pisalo 113:113.

Ljubitelji boksa, posle neviđenog spektakla u Los Anđelesu, nadaju se da će u bliskoj budućnosti gledati revanš ovih velikana.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track