Najnovije vesti

VELIKI USPEH SRPSKI PARAOLIMPIJCA: Srebro i bronza na Prvenstvu Evrope!
Foto: Privatna arhiva

bravo

VELIKI USPEH SRPSKI PARAOLIMPIJCA: Srebro i bronza na Prvenstvu Evrope!

Ostali sportovi

Srpski reprezentativci su sa dve medalje otvorili učešće na Prvenstvu Evrope u parastreljaštvu u beogradskom „Bel ekspo“ centru.

Prvog dana, u nadmetanju vazdušnom puškom u kategoriji SH2 (strelci kojima je potreban stalak za oružje prilikom gađanja), Dejan Jokić, član beogradskog Pobednika, se okitio srebrnom medaljom, a u ekipi sa Draganom Ristićem i Zoranom Banjcem je „upucao“ bronzu u konkurenciji timova.

Jokić je u kvalifikacijama bio peti. Finale je donelo nekoliko preokreta. Pred poslednje dve dijabole naš strelac je bio na čelnoj poziciji sa po 0,2 kruga više od Slovenca Tiršeka i Ukrajinca Kovalčuka, koji su u raspucavanju odlučivali ko nastavlja takmičenje, a ko osvaja bronzu. Tiršek je bio uspešniji u raspucavanju, a potom je u poslednja dva hica nadmašio i Jokića i osvojio zlato sa tri deseta dela kruga više od našeg 24-godišnjeg reprezentativca, koji do EP u Beogradu u riznici nije imao pojedinačnu medalju sa velikih takmičenja.

Blizu odličja bio je Zoran Poučki, koji se takmičio vazdušnom puškom u kategoriji SH 1 (strelci gađaju bez stalka). Osvojio je četvrto mesto, a u trenutku kada ispada četvrtoplasirani, od trećeg mesta i bar bronzane medalje delila su ga dva deseta dela kruga.

foto: Privatna arhiva

Vazdušna puška uspravni stav, klasa SH1 (muškarci): 1. Didije Rišar (Francuska) 249,6, 2. Andrej Dorošenko (Ukrajina) 247,3, 3. Radoslav Malenovski (Slovačka) 225,7, 4. Zoran Poučki 204,7... Kvalifikacije: 1. Rišar 621,4... 3. Poučki 619,0... 9. Laslo Šuranji 610,5...

Vazdušna puška, uspravni stav, klasa SH2 (mešovita muško-ženska konkurencija): 1. Francek Goražd Tiršek (Slovenija) 252,3, 2. Dejan Jokić (Srbija) 252,0, 3. Vasil Kovalčuk (Ukrajina) 231,0... Kvalifikacije: 1. Tiršek 632,6... 5. Jokić 628,1... 18. Dragan Ristić 619,1... 24. Zoran Banjac 609,2... Ekipno: 1. Francuska 1.865,3, 2. Ukrajina 1.864,4,3. Srbija 1.856,4.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Dejanu Jokiću za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u parastreljaštvu koje se održava u Beogradu, u disciplini R4 , vazdušna puška na 10 metara.

„Još jedan dan za radost, naš Dejan Jokić osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u parastreljaštvu u Beogradu! Ponosan sam na novu u nizu medalja u rekordnoj 2018. godini. Dejane, sve čestitke i još jednom – veliko bravo i hvala! Na ovom uspehu čestitam i njegovom stručnom timu i Paraolimpijskom komitetu Srbije.“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...