ZASEDAO IZVRŠNI ODBOR OKS: Svečanost zakazana za 21. decembar u Domu Narodne skupštine
Foto: Promo, Ivica Veselinov

ZAKLJUČCI SEDNICE

ZASEDAO IZVRŠNI ODBOR OKS: Svečanost zakazana za 21. decembar u Domu Narodne skupštine

Ostali sportovi -

U beogradskom hotelu Metropol danas je održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije kojom je predsedavao predsednik Božidar Maljković.

Za 21. decembar zakazano je obeležavanje Dana Olimpijskog komiteta Srbije i proglašenje najuspešnijih sportista, ekipa i trenera u 2018. godini u izboru OKS. Svečanost će se održati u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su nove liste kategorisanih sportista u okviru programa „Tokio 2020“ i „Razvojnog programa“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Rvač Mihail Kajala prešao je iz treće u prvu kategoriju na osnovu 3. mesta na Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, a u prvoj kategoriji se sada nalazi i Novak Đoković, nakon povratka na prvo mesto na ATP listi.

Na osnovu prvog mesta na Evropskom prvenstvu do 23 godine, džudistkinja Andrea Stojadinov prešla je iz Razvojnog programa u treću kategoriju programa Tokio 2020, a u istu kategoriju ušao je i čamac K1 200 na osnovu 2. mesta Strahinje Stefanovića na Svetskom prvenstvu do 23 godine.

Istaknuto je da prva kategorija olimpijskog programa nikada nije bila brojnija, što raduje imajući u vidu da nas Igre u Tokiju očekuju za manje od dve godine. Skrenuta je pažnja i da Razvojni program „raste“ i da svi napori da se obezbedi finansiranje ovog programa daju definitivno rezultate.

Na osnovu rezultata na Olimpijskim igrama mladih strelac Aleksa Mitrović je po osvajanju bronzane medalje ušao u prvu, a gimnastičar Vlada Raković nakon šestog mesta u drugu kategoriju Razvojnog programa.

Mladi bokseri Srbije ostvarili su odlične rezultate na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rusiji. Semiz Aličić osvojio je zlatnu medalju i ušao u prvu kategoriju Razvojnog programa. Nina Stajković, osvojila je srebrnu medalju, a Omer Ametović i Ognjen Đurđev bronze, pa se sada nalaze u drugoj kategoriji Razvojnog programa.

Članovi Izvršnog odbora OKS dali su svoju saglasnost Atletskom, Vaterpolo i Savezu za školski sport Srbije za organizaciju međunarodnih takmičenja.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: promo/Ivica Veselinov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track