Mlade rukometašice Srbije za svetsku bronzu
Foto: RSS

izgubile od Švedske

Mlade rukometašice Srbije za svetsku bronzu

Ostali sportovi -
Izabranice selektora Zorana Valdevita zaustavljene su u polufinalu od Švedske, pa će se boriti za bronzanu medalju na svetskom šampionatu boriti protiv Mađarske

OSTRAVA - Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale prvenstva sveta u Češkoj pošto je u Ostravi, u polufinalu, izgubila od selekcije Švedske sa 27:25 (13.10).

Izabranice selektora Zorana Valdevita zaustavljene su u polufinalu posle odličnih igara i blistavih rezultata, pa će se boriti za bronzanu medalju na svetskom šampionatu.

Selektor juniorki Srbije Zoran Valdevit rekao je da nije iznenađen uspehom svoje ekipe, koja je stigla do polufinala. "Sigurno je da sam to očekivao, ali i još više", rekao je Valdevit i dodao da su mlade rukometašice Srbije sve vreme verovale u svoju snagu.

Najefikasnije na utakmici bile su Marija Obradović sa pet i Nevena Popović i Tamara Georgijev sa po tri pogotka, dok su Šveđanke do trijumfa predvodile Marija Adler i Lina Klaeson sa po pet i Karin Stromberg sa četiri gola.

Protivnice juniorkama Srbije u subotu biće vršnjakinje iz Mađarske, koje su u drugom polufinalu izgubile od Francuske sa 28:21 (13.8).U borbi za titulu sastaju se juniorke Švedske i Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track