ONA JE VELIKA NADA SRPSKOG SPORTA: Milica Sekulović iz Pančeva sa baleta prešla na džudo! Do sada osvojila 101 medalju, od toga 69 zlatnih! (FOTO)
Foto: Džudo savez Srbije

ČUDO OD DETETA

ONA JE VELIKA NADA SRPSKOG SPORTA: Milica Sekulović iz Pančeva sa baleta prešla na džudo! Do sada osvojila 101 medalju, od toga 69 zlatnih! (FOTO)

Ostali sportovi -

Milica Sekulović iz Džudo kluba Dinamo iz Pančeva osvojila je drugu godinu zaredom zlatnu medalju na prvenstvu Srbije za mlađe pionirke.

Milica je dominirala u kategoriji do 40 kilograma, čime je nastavila nisku medalja. Za samo pet godina bavljenja džudoom osvojila je 101 medalju, od toga 69 zlatnih!

Samo u 2018. godini osvojila je 12 zlatnih medalja, tri srebrne i jednu bronzanu.

"Na džudo sam krenula jer je moj brat Miloš već trenirao i često je išao na turnire, u razne gradove širom Srbije. Pošto volim da putujem i da se takmičim i dokazujem, a sa baletom smo imali samo dva nastupa godišnje, počela sam da treniram džudo", rekla je svojevremeno Milica.

1 / 8 Foto: Džudo savez Srbije

Najavljuje još bolju karijeru, a san joj je ulazak u reprezentaciju.

"Maksimalno ću se potruditi da svojim rezultatima zaslužim poziv reprezentacije i time ostvarim svoj san, da se u moju čast sluša himna "Bože pravde". Mnoge devojčice sa kojima sam se borila, a bilo ih je iz Rumunije, Holandije, Rusije, Mađarske, Grčke, Slovačke, bivše Jugoslavije, sada su mi prave i iskrene drugarice, naročito iz klubova iz Srbije. Na turnirima u inostranstvu smo nerazdvojne, bodrimo jedna drugu, sparingujemo, igramo se i družimo, kaže Milica.

Mlada Pančevka nije samo sjajna u džudou. O njenoj svestranosti govori i direktor regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" dr Dragoljuba Cucića.

"Milica Sekulović je više od dve godine polaznica RCT Mihajlo Pupin, u početku pri grupi za matematiku, a od 6. razreda i pri grupi za fiziku. Odlikuju je izvanredna veslost i inteligencija, i jedna je od nosilaca "mladog talasa" koji će naslediti svoje uspešne prethodnike."

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Džudo savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track