Najnovije vesti

PERUNIČIĆ PRED PREMIJERU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Rusi nas neće zavarati, cilj je plasman u drugu fazu
Foto: Starsport©

ORLOVI KREĆU U PETAK

PERUNIČIĆ PRED PREMIJERU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Rusi nas neće zavarati, cilj je plasman u drugu fazu

Ostali sportovi

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, posle 16 godina vraća se na veliku scenu u drugačijoj ulozi.

Nekada jedan od najboljih levih bekova planete osvojio je u reprezentativnoj karijeri dve bronzane medalje (EP 1996 i SP 1999), a tačno dve decenije posle odličja u Egiptu, vodiće reprezentaciju sa klupe na SP 2019 u Nemačkoj.

Prvi rival biće selekcija Rusije (petak, 18 časova).

 

- Lepo je doći posle toliko godina na jednu ovako veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, rečeno, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu. Ne bih pričao o atmosferi, jer ona može da bude varljiva. Bitno mi je da je mirno, da su igrači fokusirani, da je tako od početka, da smo svesni rada, žrtvovanja koju su podneli igrači. Bili su disciplinovani od samog starta. Vodili smo računa o njima, da ih ne umorimo, od kondicionog trenera do medicinskog osoblja, sve smo radili najbolje za njih. Nismo imali ni jedan, ni najmanji problem. Ništa nismo prepustili slučaju. Gledali smo video, sve segmente, svaki detalj, tako funkcionišem i u klubu - rekao je Peruničić.

 

Selekciju Rusije predvodi Eduard Kokšarov, dok je trener golmana nekadašnji srpski selektor Dejan Perić. Rusi su u pripremi za SP u dva meča sa Švedskom ostvarili ubedljiv poraz i remi.

 

- Sve prijateljske utakmice znaju da budu varljive. Koliko god odigraš fantastičnu prijateljsku, zvanično takmičenje je nešto potpuno drugačije. To donosi novu težinu, svetlost reflektora, igranje u arenama. Možeš i 15 golova da pobediš u prjateljskom meču, to ništa ne znači, jer na startu možeš da izgubiš i od slabijeg. Videli smo šta je bilo dobro, šta nije, zašto smo se okupili. Igrači moraju da budu svesni da su određeni od svih kandidata da predstavljaju svoju zemlju. Taj grb nosi veću simboliku. Moraju da prihvate reprezentaciju na taj poseban način.

 

 

Na kraju, Nenad Peruničić je govorio i o ambicijama na SP u Nemačkoj i Danskoj:

 

- Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačije je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike. Prema svakom će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje. Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Iako su mladi, to ne znači da imaju vreme. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu.Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača.

 

 

(RSS, Foto)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...