SRBIJA POBEDILA HRVATSKU USRED ZAGREBA: Drugi trijumf naših hokejaša na Svetskom prvenstvu
Foto: Hokejaški savez Srbije

SLEDEĆI JE IZRAEL

SRBIJA POBEDILA HRVATSKU USRED ZAGREBA: Drugi trijumf naših hokejaša na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije do 20 godina nastavila je sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupa koja se održava u Zagrebu.

Posle trijumfa nad Meksikom u prvom kolu rezultatom 6:1, naši hokejaši upisali su još jedan ubedljiv trijumf. U derbiju drugog kola srpski oklopnici bili su bolji od domaćina Hrvatske sa 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) i tako najavili velike domete na ovom takmičenju.

Vođstvo našem timu na isteku petog minuta doneo je Vasilije Anđelković na asistenciju Sergeja Ćurčića. Na 2:0 povisio je Petar Mirkov posle odlične asistencije Mateje Popovića. Sa odličnom igrom izabranici našeg selektora Freda Perouna nastavili su i u trećoj deonici, a mreže su tresli Marko Dragović uz asistenciju Mirka Đumića i Srđan Subotić posle odličnog dodavanja Andrije Španjevića. Sve što su Hrvati uspeli da urade je da u finišu meča preko Patrika Dobrića postignu počasni gol.

Prema sistemu takmičenja u četvrtak je po planu slobodan dan. Naredni protivnik reprezentaciji Srbije je Izrael, a utakmica je na programu u petak, 19. januara od 16 sati i 30 minuta.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Hokejaški savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track