Najnovije vesti

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Davor Štefanek i Goran Marinković ugovorili saradnju sa Egiptom!
Foto: SSS

poseta Ambasadora Amr Alguvejija

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Davor Štefanek i Goran Marinković ugovorili saradnju sa Egiptom!

Ostali sportovi

Sportski savez Srbije nastavio je da sportsku saradnju gradi na međunarodnom nivou.

Predsednik najmasovnije sportske organizacije na Balkanu Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković sastali su se sa Nj. E. Ambasadorom Egipta Amr Alguvejijem i šeficom odeljenja za kulturu Iman Gatvari.

foto: SSS

Ovo je bio inicijalni sastanak gde su obe strane prezentovale trenutnu sportsku situaciju svoje zemlje. Kako je u Egiptu posle fudbala najpopularniji sport skvoš, najpre će se saradnja ogledati u razmeni iskustava na ovom polju. Tako će kroz nekoliko meseci gosti Skvoš saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije biti upravo delegacija ovog sporta.

Istorija Egipta je impozantna, kao i istorija sporta, ovaj narod kroz vekove vodio je računa o fizičkoj spremi, a razvijeni su i sportovi karakteristicni za ovo područje. Najzanimljiviji je speed ball, koji će građani Srbije imati prilike da uživo vide na Malim sajmovima sporta, a velika prezentacija zakazana je za tradicionalni Sajam sporta u Beogradu u novembru mesecu.

foto: SSS

"Svakako da je egipatskoj delegaciji bila velika čast što će sportski radnici njihove zemlje moći da uče i ugledaju se na srpske stručnjake i infrastrukturu. Prostora za saradnju Srbije i Egipta ima još, ali će ovo biti početni koraci", poručili su Štefanek i Marinković.

Na obostrano zadovoljstvo prvi sastanak je priveden kraju uz razmenu simboličnih poklona. Sportski savez Srbije posleTurske i Egipta ima u planu još zemalja koje će biti pozvane na sastanak kako bi se sport u Srbiji razmenom iskustava još više unapredio.

Kurir sport FOTO: SSS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...