Kazahstanci ne mogu bez konjetine na OI u Londonu

zakinuti

Kazahstanci ne mogu bez konjetine na OI u Londonu

Ostali sportovi -
Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), kazahstanske vlasti tvrde da je konjsko meso glavni sastojak nacionalne kuhinje i da je ono neophodno sportistima za ostvarivanje vrhunskih rezultata

LONDON - Olimpijski tim Kazahstana najavio je da će pokušati da u Veliku Britaniju uveze kobasice od konjskog mesa koje su kazahstanskim sportistima neophodne u postozanju dobrih rezultata na Olimpijskim igrama ovog leta u Londonu.

Ostaje, međutim, nejasno kako će kobasice biti unete u Veliku Britaniju s ozbirom na njene veoma striktne zakone o uvozu mesa i mesnih prerađevina. Kako javlja Bi-Bi-Si (BBC), kazahstanske vlasti tvrde da je konjsko meso glavni sastojak nacionalne kuhinje i da je ono neophodno sportistima za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Kazahstanski tim je, uglavnom, sastavljen od boksera, rvača i dizača tegova kojima je potrebna ishrana bogata proteinima. Kazahstanski zvaničnik Elsijar Kangatov objasnio je da domaći sportisti moraju dobiti adekvatnu hranu i dodao da nacionalni komitet planira da u Veliku Britaniju uveze konjsko meso i kavijar.

Za Kazahstan će se na Olimpijadi u Londonu takmičiti 114 sportista.Vlasti ove centralnoazijske države bogate naftom obećale su sportistima velike novčane nagrade u slučaju osvajanja medalja - 200.000 dolara za zlato, 150.000 za srebro i 75.000 za bronzu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja