Najnovije vesti

UDOVIČIĆ POSETIO ODŽAKE I BAČ: Bolji uslovi za sport
Foto: TANJUG/ Ministarstvo omladine i sporta

Važnost unapređenja sportske infrastrukture

UDOVIČIĆ POSETIO ODŽAKE I BAČ: Bolji uslovi za sport

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio je danas opštine Odžaci i Bač sa ciljem da se na tom prostoru poboljšaju uslovi za bavljenje sportom.

Tokom boravka u ovim opštinama, ministar Udovičić je imao priliku da se upozna, obavi korisne razgovore o karijernim i životnim ciljevima i druži na sportskom terenu sa stručnim kadrom i mladim sportistima iz rukometnog kluba BSK 2012 iz Bačkog Brestovca, fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka, koji ove godine obeležava 100 godina postojanja, i FK Tvrđava iz Bača, koji proslavlja 110 godina.

 

"Izuzetno cenim razgovore koje sam danas obavio sa predstavnicima opština i sportskih organizacija Odžaka i Bača. Iskoristili smo priliku da se neposredno upoznamo sa aktuelnim stanjem i postojećim izazovima u razvoju sistema sporta i primeni omladinske politike u ovom kraju naše zemlje, ali i dogovorimo načine na koje ćemo pozitivno uticati na stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom, naročito na školskom i rekreativnom nivou", rekao je Udovičić.

 

Prema njegovim rečima, istaknuta je i važnost unapređenja stanja sportske infrastrukture, bitne za takmičarski sport i organizaciju sportskih manifestacija, čija tradicija ovde datira sa početka prošlog veka.

 

"Impozantna istorija i budućnost nalažu predan rad i saradnju lokalinh organizacija sa sportskim savezima i Ministarstvom u ovoj oblasti. Sa pođednakom pažnjom i predanošću ćemo raditi i na primeni ciljeva omladinske politike Vlade Srbije u ovim opštinama, sa željom da mladima omogućimo da vode sadržajan i zdrav život i ostvare lični i profesionalni napredak po merilima savremenog sveta - čiji su oni stvaraoci. Ostajemo posvećeni ostvarenju svih ključnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta - u istom timu, otvoreno i odgovorno".

 

Tom prilikom realizovana je donacija u sportskoj opremi za OŠ "Aleksa Šantić" iz Bača.

 

Kroz sadržajne razgovore sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima, ministar Udovičić je upoznat sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike Vlade Srbije u ovom regionu.

 

Tanjug
 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...