VELIKI USPEH NAŠIH GEJMERA: CSGO reprezentacija Srbije u TOP 16 na svetu!
Foto: Kurir

ovo je malo ko očekivao

VELIKI USPEH NAŠIH GEJMERA: CSGO reprezentacija Srbije u TOP 16 na svetu!

Ostali sportovi -

CSGO reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u grupi B na World Electronic Sports Games najvećem esports događaju za reprezentativne nacionalne timove.

Na Grand finalu koje se održava od 6. do 18. marta, Srbija se takmiči u 4 discipline i ima najviše predstavnika odmah iza Šveđana i Francuza.

Nakon što je Uroš As3r1x Raković ušao u TOP8 Hearthstone igrača na svetu gde ga je zaustavio najveći favorit za osvajanje titule i nagrade od 100.000 dolara, i naš CSGO tim je zauzeo prvo mesto u grupi B. U završnici najvećeg svetskog takmičenja za nacionalne timove jedini tim iz regiona imao je 2 pobede i nerešeno u “best of 2” formatu i uspešno se plasirao u top 16 prošavši grupu kao 1. na tabeli. Srbija će tako na ovom najvećem svetskom takmičenju za nacionalne timove imati možda još jednog predstavnika u TOP16 fazi pošto Marko Roksić vodi na tabeli grupe A u pro Evolution Socceru.

World Electronic Sports Games

Događaj koji je 2018. god okupio 125 zemalja i preko 63000 takmičara iz celog sveta a ukupno je online WESG gledalo više od 375 miliona gledalaca. Ove godine WESG se održava u gradu Čonking a organizatori su odredili igre u kojima su zemlje slale svoje igrače. Te igre su Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, DOTA2, Pro EvolutionSoccer, Starcraft i VainGlory. Alisports, Alibabina ruka u sportu je pokrenula velike investicije u esport. World Electronic Sports Games događaj na kojem su nagradni fondovi za timske igre iznose tri miliona dolara, i svrstava WESG u rang premium esport turnira. Partnerstvo sa Azijskim olimpijskim komitetom samo je nastavak investicije Alibabe u esport u koji planiraju uložiti 150 miliona dolara u sledećih nekoliko godina.

Adria esports asocijacija

Adria esports asocijaciju u saradnji sa globalnim partnerom Alisports, ove godine predstavlja samo Srbija: Stevan “Seventy91“ Komarica, Marko „RoksaCZV22“ Roksić i Uroš „Ast3r1x“ Raković u pojedinačnoj i u ekipnoj kategoriji Nestor „letn1“ Tanić, Aleksa „Impulse“ Stankić, Nemanja „nexa“ Isaković, Luka „Emi“ Vuković i Nemanja „hunter“ Kovač.

Alisports

Partnerstvo Alibaba grupe i Azijskog olimpijskog komiteta uvrstilo je esport na Azijske igre u Jakarti u avgustu 2018. drugo najveće multisport takmičenju na svetu. U Hangzhou 2022, esport će biti disciplina za medalju. Nakon saradnje Azijskog olimpijskog komiteta i Azijske esport federacije, sve je realnija ideja u vezi uključenja esporta na OI kao demonstracionog sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track