Najnovije vesti

VELIKI USPEH ZA SRPSKI KAJAK: Tri medalje na Glorija kupu u Antaliji! (FOTO)
Foto: KSS

SJAJNO

VELIKI USPEH ZA SRPSKI KAJAK: Tri medalje na Glorija kupu u Antaliji! (FOTO)

Ostali sportovi

Antalija i Belek tradicionalno su baza za veslačke pripreme u toku februara i marta većine evropskih reprezentacija, kao i nacionalnog tima Srbije.

Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista u ovo dova godine u tom turskom gradu, Kajakaški savez Turske organizuje „Glorija kajakaški kup“, na kojem se održavaju trke na 5 hiljada metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 

„Prezadovoljna sam učinkom. Ovim rezultatom potvrdile smo da smo dobro radile tokom zime i pripremnog perioda, i možemo spremno da čekamo početak takmičarske sezone„, naglasila je Starovićeva koja se na ‘Gloria Kupu’ takmiči od 2014. godine.

 

„Svake godine, takmičenje je sve bolje, od organizacije i posećenosti i organizatori zaslužuju sve pohvale„, zadovoljna je Milica Starović.

 

Srebrna na ‘Gloria Kupu’, Kristina Bedeč, naglašava da je ove sezone konkurencija bila jaka:

 

„Ove godine smo učestvovale u veoma jakoj trci, s obzirom na jaku konkurenciju, posebno zbog devojaka iz Ukrajine i Turske. Milica i ja smo uspele da se odvojimo posle prvog kilometra i do kraja trke smo održavale prednost. Na samom kraju, Milica je bila brža i zasluženo je pobedila„, rekla je Kristina posle trke.

 

1 / 8 Foto: KSS

 

U trci u konkurenciji dama, učestvovale su i Nikolina Moldovan, koja je kroz cilj prošla kao šesta, i Marija Dostanić koja je zauzela sedmo mesto.

 

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, dok je drugo mesto pripalo srpskom reprezentativcu Ervinu Holpertu.

 

„Veoma sam zadovoljan osvojenim drugim mestom, pogotovo što je pobedio višestruki šampion Evrope i osvajač velikog broja medalja na svetskim prvenstvima u ovoj disciplini„, naglasio je Holpert.

 

„Posle prvog okreta, nas četvorica smo se odvojili od ostatka i do samog kraja smo se smenjivali u vođstvu. Na samom kraju Jurenija je pojačao tempo, ja sam pokušao da ga pratim, međutim, na kraju sam zauzeo drugo mesto, i zadovoljan sam„, kazao je Ervin posle trke.

 

Ove godine na ‘Gloria kupu’ učestvovalo je 160 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja.

 

Srpski reprezentativci danas imaju slobodan dan na pripremama, a od ponedeljka počinju poslednju nedelju veslačkih priprema u Beleku, posle čega se vraćaju u Beograd gde će nastaviti pripreme za predstojeću sezonu.

 

 

Kurir sport

Foto: KSS

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...