ZAVRŠIĆU U INVALIDSKIM KOLICIMA DO 30. GODINE Čuvena gimnastičarka progovorila o SEKSUALNOM ZLOSTAVLJANJU, povredama i JEZIVIM bolovima sa kojima živi!
Foto: AP

DRUGA STRANA USPEHA

ZAVRŠIĆU U INVALIDSKIM KOLICIMA DO 30. GODINE Čuvena gimnastičarka progovorila o SEKSUALNOM ZLOSTAVLJANJU, povredama i JEZIVIM bolovima sa kojima živi!

Ostali sportovi -

Seksualno je zlostavljao Lari Nasar, lekar američke gimnastičke reprezentacije. Kad je imala šest godina usvojili su je i odgojili deda i baka jer joj je mama ogrezla u alkohol i drogu da se ni o sebi nije mogla brinuti.

1 / 11 Foto: AP

Simon Bajls proživela je horor od detinjstva i uprkos svemu po mnogima je - najbolja gimnastičarka svih vremena. Ova 22-godišnja Amerikanka zapravo je - sportsko čudo!

foto: AP

Sa četiri olimpijska i 14 svetskih zlata Simon je u rangu najvećih sportista 21.

veka u ravni Mesija, Federera, Felpsa... Simon Bajls je heroina, ne samo sportska.

- Godinama slušam da sam pojam gracioznosti, a od trena u kojem ujutro otvorim oči pa dok ne zaspim živim sa bolovima. Ne mogu ležati, a da me nešto ne boli.

foto: AP

- Meni su 22 godine, ali moje telo ima između 30 i 40 godina. Sa prijateljima se šalim da ću do tridesete verovatno biti u invalidskim kolicima. Čudno? Nije. Jednostavno sam navikla živeti sa tim. Jedino što bi meni bilo čudno je ako bi me odjednom prestalo boleti. Ne sećam se kako je to.

Kada su povrede u pitanju Simon je često povređivala skočni zbglob, palac joj je bio ,zdrobljen u pet delova.

- Povrede? Zglob dva-tri puta, polomljena rebra, nožni palac zdrobljen u pet delova na poslednjoj Olimpijadi, a do toga nisam bila svesna. O povredama ramena neću da pričam. Ako ceo život skačete najviše što možete gravitacijase u jednom trenutku nasmeje i kaže 'Neće ići'. Pa kosti, zglobovi i mišići počnu pucati.

foto: AP

- Najteži bolovi? Prošle godine me mučio kamen u bubregu u Dohi. Doslovno sam puzala po podu jer nisam mogla hodati od bolova...Osvojila sam zlato drugog dana, a besni izraz lica koji su svi primetili imala sam jer vežbu nisam izvela kako sam htela. Lekovi protiv bolova? Ma ni slučajno. Pa da padnem na doping-kontroli!

foto: AP

Simon sada živi u Londonu.

- Ne želim da ispadnem nezahvalna, ali lepo mi je u Londonu, tek me tu i tamo neko prepozna. U Americi, ne mogu nigde a da me ne prepoznaju, nije prijatan osećaj biti stalno na pijedestalu. Mlada sam, a zapravo sam veteranka s obzirom na to koliko sam u ovom sportu. Ljudi očekuju da je dovoljno da se pojavim i pobedila sam. A nije tako. Pobedu svako mora zaraditi.

foto: AP

Ovako se seća seksualnog zlostavljanja

- Pila sam anksiolitike kada sam priču o seksualnom zlostavljanju podelila s javnošću pa to opet proživljava pred svima. Nije se osetilo na rezultatima? Trudila sam se da tako bude.

foto: AP

Simon Bajls je visoka 142 centimetra, a bez problema skoči do košarkaškog obruča. Pobedila je i traume seksualnog zlostavljanja i traume majčine zavisnosti od droge i alkohola i Sve protivnice, a i fizičku bol.

foto: AP

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track