NENAD PERUNIČIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA ZA EP: Ne plašimo se Hrvata, iako su favoriti!
Foto: Beta Branislav Božić

biće vruće

NENAD PERUNIČIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA ZA EP: Ne plašimo se Hrvata, iako su favoriti!

Ostali sportovi -

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić veruje da srpski rukometaši mogu iznenaditi i pobediti favorizovanog protivnika 11. aprila u Beogradu

Podmlađena rukometna reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Hrvatske 11. aprila u Beogradu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Selektor Nenad Peruničić ima određenih kadrovskih problema, ali veruje u svoje momke, bez obzira što je rival jedna od najboljih reprezentacija na svetu.

- Mladi smo, ali se ne plašimo! Ne samo Hrvata, već bilo koga. Idemo na pobedu. To je prosto tako. Hrvatska je favorit. To je realno, ali mi ćemo se boriti. Ovi momci koji nose dres Srbije su disciplinovani, poštuju reprezentaciju, imaju želju... Opet, kvalitet je na strani našeg protivnika, ali ja verujem u svoje momke - rekao je Nenad Peruničić za Kurir i dodao:

foto: Printscreen

- Pred prošlo okupljanje i utakmicu protiv Belgije, ostao sam bez sedam igrača zbog povreda. I sada je pakao, povređeni su Kolaković i Radivojević. Ne znam dokle će da nas teraju maleri, jer setite se, na SP nam se povredio jedan od najboljih igrača Zelenović.

Nenad Peruničić uhvatio se nimalo lakog posla. Kako sam kaže, odgovoran je 1.000 odsto za buduće rezultate.

- Otkada sam došao na mesto selektora moja ideja je da podmladim reprezentaciju. Moj uslov pre prihvatanja funkcije bio je da napravim smenu generacija, čak smatram da smo na tome i zakasnili, možda četiri ili pet godina. Tu je 35 momaka, plus juniorski reprezentativci, sve ono najbolje što Srbija ima. Ovo je mlada reprezentacija i potrebna nam je podrška. Momci su na dobrom klupskom kvalitetu, za reprezentativni treba nešto više.

Srpski rukomet potresali su poslednjih godina stalne svađe i nerazumevanja. Čini se da je dolaskom Peruničića ta praksa otišla u istoriju.

foto: AP

- Naš cilj je da uvedemo jedan novi sistem, gde će se neke stvari unapred znati i gde će primaran biti rad. Moja želja je da igrači dođu i odu zadovoljni i sa osmehom iz reprezentacije, bez obzira na rezultat. Posle Svetskog prvenstva rekao sam, da su to moji porazi, a njihove lekcije - objasnio je Peruničić.

Posle utakmice u Beogradu sledećeg četvrtka koja će biti igrana u hali "Aleksandar Nikolić", drugi meč sa Hrvatima je 14. aprila u Zadru.

Antireklama za rukomet

Zatečen sam vešću o Živkoviću

Nenad Peruničić povodom informacije o dopingu rukometaša Bobana Živkovića, kaže da je iznenađen: - Zatečen sam informacijom u ovom trenutku. Ne znam, šta bih rekao... Koliko znam, on je završio karijeru još prošle godine. Sad se pitam, koja je svrha da se baš sad pojavi ta informacija. Opet se pominje rukomet u negativnom kontekstu. Iskreno, ništa mi nije jasno. Rukomet je imao toliko antireklama, da ne vidim svrhu.

Srbija

Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev. Krila: Vukašin Vorkapić, Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Miloš Grozdanić, Nemanja Živković. Bekovi: Miljan Pušica, Stefan Vujić, Mladen Krsmančić, Nikola Crnoglavac, Ivan Dimitrijević, Ivan Mošić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Nemanja Zelenović, Predrag Vejin, Darko Stevanović, Aleksa Kolaković, Jovica Nikolić, Stevan Sretenović, Janja Vojvodić, Nemanja Obradović. Pivotmeni: Živan Pešić, Zoran Nikolić, Mijajlo Marsenić.

Hrvatska

Golmani: Marin Šego, Filip Ivić, Matej Ašanin, Moreno Car. Krila: Zlatko Horvat, Josip Božić-Pavletić, Ivan Vida, David Mandić, Manuel Štrlek, Valentino Ravnić, Lovro Mihić. Bekovi: Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Luka Cindrić, Igor Karačić, Matej Hrstić, Ante Gadža, Halil Jaganjac, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Josip Vekić, Ivan Sršen, Šime Ivić, Lovro Jotić. Pivotmeni: Marin Šipić, Željko Musa, Kristijan Bećiri, Tin Kontrec.

Kvalifikacije za EP 10. april Belgija - Švajcarska 11. april Srbija - Hrvatska 1. Hrvatska 2 2 0 0 61:53 4 2. Švajcarska 2 1 0 1 57:55 2 3. Belgija 2 0 1 1 52:57 1 4. Srbija 2 0 1 1 51:56 1

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track