ZABLISTAO UPRKOS TEŠKIM USLOVIMA: Šumaher nije očekivao dobre rezultate na testiranjima u F1
Foto: Profimedia

NEMAC PRESREĆAN

ZABLISTAO UPRKOS TEŠKIM USLOVIMA: Šumaher nije očekivao dobre rezultate na testiranjima u F1

Ostali sportovi -

Nemački vozač Mik Šumaher rekao je da nije očekivao da će ostvariti ovako dobre rezultate na testiranjima bolida Formule 1.

Šumaher je u utorak testirao bolid Ferarija, ekipe sa kojom je njegov otac Mihael osvojio pet titula, i bio je drugi najbrži u Bahreinu. On je u sredu testirao bolid Alfa Romea i ostvario je šesto vreme.

Upitan da li je očekivao takve nastupe, Šumaher je odgovorio:

"Da budem iskren, nisam. Mislim da mi je bilo lako da radim, pošto sam se zabavljao. Obe ekipe su bile veoma otvorene i dobre u podučavanju stvari koje je trebalo da znam. Tokom celog dana sam mogao da napredujem i da otkrijem gde su granice", rekao je 20-godišnji Šumaher za Autosport.

Na tesitranjima Ferarijevog bolida su bili teški uslovi zbog kiše. On je u Alfi bio sporiji 0,022 sekunde u odnosu na testove u Ferariju.

"Uslovi su bili drugačiji. Teško je porediti ta dva dana, a vodeći su bili veoma brzi. Ali, obavili smo pristojan posao i možemo biti zadovoljni", dodao je on.

Prošle godine Šumaher je osvojio evropsku Formulu 3, pa se ove godine takmiči u Formuli 2.

Šumaher je rekao da ne zna kada će mu se ukazati nova prilika u Formuli 1, pošto će na testovima za Alfu u Barseloni voziti neko drugi.

Naredna trka u šampionatu Formule 2 je u Azerbejdžanu krajem meseca.

"Ne znam šta će se dogoditi. Radujem se takmičenjima u Formuli 2. Baku je posebna staza, prvi put ću voziti tamo. Mnogo ću raditi sa mojom ekipom Prema, kako bi se dobro pripremio. Pokušaću da iskoristim ono što sam naučio u Formuli 1 i to da primenim u Formuli 2", rekao je Šumaher.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track