ZELENOVIĆ POSLE HRVATSKE: Tražim vreme i strpljenje...
Foto: Starsport©

RUKOMET

ZELENOVIĆ POSLE HRVATSKE: Tražim vreme i strpljenje...

Ostali sportovi -

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Zelenović izjavio je da je iskustvo nedostajalo njegovog timu da pobedi velikog rivala kao što je Hrvatska (25:25) u Beogradu i pozvao javnost na strpljenje jer je uveren da će u budućnosti praviti mnogo uspeha.

"Čestitao bih našim momcima koji su odigrali fantastično, pružili neverovatnu igru od početka i tako svih 60 minuta. Drago mi je zbog toga, a najdraže što smo posle nekoliko godina igrali pred beogradskom publikom. Mislim da je prevagu napravila doza neiskustva, gde smo u nekoliko navrata napravili glupe greške. Moramo to da popravimo", rekao je Zelenović novinarima posle susreta u "Štark areni".

Desni bek "orlova" istakao je da Hrvatska iskusno iskoristila neke greške njegovog tima, kojem je, kako je rekao, potrebno vreme da pokaže koliko može.

"Hrvatska reprezentacija je kao iskusna i zato je to na pravi način iskoristila naše greške. Mislim da smo pokazali naš karakter, atmosferu koja nas je krasila i u kvalifikacijma i na Svetskom prvenstvu. Samo vreme tražim. Sačekajte nas malo, imajte strpljenja za nas. Verujem u ove momke i mislim da ćemo da pravimo dobre rezultate", rekao je on.

On je istakao i dobre i loše momente u igri Srbije.

"Moram da istaknem fantasticnu odbranu, golman je bio dobar. Sve smo nekako ukombinovali. Naravno, fali nam iskustvo u napadu, da malo stanemo na loptu, da napravimo prave odluke. Ne sumnjam u ove momke biće to odlično", istakao je Zelenović i dodao da žali za što Srbija nije pobedila.

"Mnogo žalim za tim još jednim bodom, jer smo odigrali fantastičnu utakmicu. I oni su imali šansu da imaju prednost od dva gola, ali žao nam je zbog tog boda. Šta je tu je. To jedno iskustvo više, korak više", zaključio je Zelenović.

Srbija i Hrvatska naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igraju u nedelju u Zadru.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track