ISTORIJSKI USPEH STRELIČARA OGNJENA NEDELJKOVIĆA: Izborio učešće na Evropskim igrama u Minsku
Foto: Privatna arhiva

Svaka čast!

ISTORIJSKI USPEH STRELIČARA OGNJENA NEDELJKOVIĆA: Izborio učešće na Evropskim igrama u Minsku

Ostali sportovi -

Ognjen Nedeljković sa Rudnika, 26.-godišnji streličar složenim lukom (compound bow), učestvovao je na Evropskom Grand priju u Bukureštu, gde su se 52 takmičara iz 20 zemalja nadmetala za osvajanje preostalih pet kvota za učešće na Evropskim igrama u Minsku.

Nakon četiri meča koja su bila vrlo neizvesna do poslednje strele Ognjen je majstorskim gađanjem izborio kvotu i obezbedio sebi odlazak u Minsk.

Ove godine takmičenje se održava u periodu od 21. do 30. juna, na kome će učestvovati 50 zemalja, 15 sportova, 23 discipline i više od 4000 takmičara.

"Streličarstvom se bavim nepune četiri godine i za vrlo kratko vreme svojom voljom, snagom i trudom postigao veoma dobre rezultate u ovom sportu, osvojivši do sada četiri puta Državno prvenstvo Srbije. Osvajanjem ove kvote dobio cam ogromnu volju i snagu da u što boljem svetlu predstavim svoju zemlju u Misku. Ovo ostvarenje za mene, kao i za Streličarski Savez Srbije predstavlja istorijski uspeh, jer sam jedini koji predstavlja našu zemlju u streličarstvu. Za ovo takmičenje sam se ceo svoj takmičarski put pripremao jer sam o tome sanjao i ostvario zadati cilj. Posebnu zahvalnost dugujem Ministarstvu omladine i sporta, Streličarskom Savezu Srbije, svom najboljem timu koji me je tokom takmičenja bodrio i davao snage, svojoj porodici i prijateljima."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track