PRVI FAVORIT STIŽE U STARČEVO: Ragbisti Srbije dočekuju Sloveniju u okviru REIC-a
Foto: FOTO: Vanja Bejin, Ragbi Savez Srbije

Derbi 3. kola kvalifikacija

PRVI FAVORIT STIŽE U STARČEVO: Ragbisti Srbije dočekuju Sloveniju u okviru REIC-a

Ostali sportovi -

Subota 11.05.2019 godine donosi kvalifikacionu utakmicu između reprezentacija Srbije i Slovenije u okviru "Rugby Europe International Championship".

Srbi prvu utakmicu REIC-a u 2019. godini igraju na domaćem terenu na stadionu FK Borac u Starčevu, gde će ugostiti nacionalnu selekciju Slovenije, meč je zakazan za 14 časova.

Predigra ove utakmice je završni turnir Kupa Srbije u konkurenciji pionira (U14) i u konkurenciji petlića (U 12) koji počinje u 11 časova.

Po rečima trenera linije Ljubomira Bukvića očekuje ih težak duel.

"Ovo je treća utakmica u ovom ciklusu, posle tesnog poraza od Bugarske i pobede u gostima nad Slovačkom. Očekuje nas izuzetno težak meč protiv prvog favorita grupe reprezentacije Slovenije. Međutim, naša ekipa je spremna da ide na pobedu."

foto: FOTO: Vanja Bejin, Ragbi Savez Srbije

Trener melea Aleksandar Poprečica nam je rekao:

"Nastupamo sa podmlađenom ekipom pojačanom sa četiri igrača koja nastupaju u inostranstvu. Naša grupa je vrlo izjednačena gde svako svakoga može da pobedi, tako da jedan šut, jedan esej može odlučiti kako utakmicu tako i pobednika grupe."

Glavni sudija utakmice biće Izraelac Arijel Kabral, dok će delegat biti Nemac Florijan Forstmajer.

foto: FOTO: Vanja Bejin, Ragbi Savez Srbije

Marko Jovanović generalni sekretar RSS nam je izjavio:

"Lako smo doneli odluku da Starčevo bude domaćin ove manifestacije, u dosadašnjem radu su pokazali da im ni jedan izazov ne predstavlja problem. Na ovaj način RSS želi da pokaže da je ragbi dobrodoša i u manjim sredinama a ne da reprezentacija igra samo u Beogradu."

Radivoje Tasković predsednik RK Borac kaže:

"Velika čast, samim tim i obaveza je pred našim klubom. Spremni smo da pokažemo da posle nekoliko turnira u mlađim uzrasnim kategorijama možemo da organizujemo i jednu utakmicu evropskog ranga takmičenja."

Kurir sport/M. Sekulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track