Najnovije vesti

MINISTAR UDOVIČIĆ U PUTINCIMA I RUMI: Za dalji razvoj sporta i stvaranje novih perspektiva za mlade
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

POSETA

MINISTAR UDOVIČIĆ U PUTINCIMA I RUMI: Za dalji razvoj sporta i stvaranje novih perspektiva za mlade

Ostali sportovi

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Rumu i Pećince, gde je razgovarao sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima o zajedničkom angažmanu na unapređenju uslova za dalji razvoj sporta i njegove uloge u društvu i stvaranju novih perspektiva za mlade tog kraja.

Ministar Udovičić prvo je posetio Putince, gde je sa mladim sportistkinjama i sportistima iz Košarkaškog kluba Ru Koš iz Rume i Fudbalskog kluba PSK iz Putinaca razgovarao o važnosti sporta u izgradnji ličnosti, prihvatanju pravih društvenih vrednosti, vođenju zdravog načina života i takmičarskim ciljevima i izazovima.

 

foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

Tom prilikom dodeljen je komplet sportske opreme za Osnovnu školu Dositej Obradović iz Putinaca.

 

Usledio je obilazak Fudbalskog kluba Sloga iz Vognja i druženje sa seniorima i kadetima tog kluba, a zatim poseta školi fudbala Donji Srem iz Pećinaca, prilikom koje je dodeljena sportska oprema za Osnovnu školu Slobodan Bajić Paja.

 

foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

Ministar Udovičić posetio je i FK Sloboda iz Donjeg Tovarnika.

 

"Zahvalan sam predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima koji su u sadržajnom razgovoru predstavili aktuelno stanje i izneli konkretne predloge na osnovu kojih ćemo dalje zajednički raditi na poboljšanju uslova za razvoj sistema sporta i njegove uloge u društvu. Kao veoma pozitivan utisak iz ove posete istakao bih posvećenost radu sa najmlađima u ovom kraju, i prepoznavanje potrebe da se deca približe bavljenju sportom od najranijeg uzrasta. Time ćemo ih najefektnije uputiti na vođenje zdravog života i pravilan fizički, psihički i emotivni razvoj", rekao je Udovičić.

 

foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

Ističe da ga je naročito obradovala spoznaja da je veliki broj devojčica uključen u rad ovdašnjih klubova - što je najbolja potvrda rezultata naše inicijative za razvoj ženskog sporta, sa ciljem ravnomerne zastupljenosti oba pola i svih uzrasta u sistemu sporta.

 

foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

"Nastavljamo kao članovi istog tima da otvoreno, odgovorno i posvećeno radimo na razvoju sporta, njegove pozitivne uloge u društvu i stvaranju novih mogućnosti za bolju budućnost naše omladine", rekao je ministar Udovičić predstavnicima medija.

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Ministarstvo omladine i sporta)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...