NAŠI SILNI U STARČEVU: Srpski ragbisti razbili Sloveniju i došli nadomak višeg ranga (FOTO)
Foto: Goran Milošević

U POSLEDNJEM KOLU SA ANDOROM

NAŠI SILNI U STARČEVU: Srpski ragbisti razbili Sloveniju i došli nadomak višeg ranga (FOTO)

Ostali sportovi -

Pred krcatim tribinama stadiona u Starčevu, reprezentacija Srbije je dočekala i savladala Sloveniju 35:27 u okviru trćeg kola "Rugby Europe International Championship" .

Utakmica je počela sa obostranimi ispitivanjem snaga, da bi sredinom poluvremena Nikola Stanković iz kaznenog udarca doneo prednost Srbiji od 3:0, što je razmrdalo igrače iz "dežele" i igrač skrama Blaž Pilko postiže prvi esej za preokret 3:5 u 25. minutu.

Utakmica kao da je tek tada počela, jer od tog trenutka ređaju se poeni kao na filmskoj traci.

Nikola Stanković postiže prvi esej za Srbiju u 31. minutu, a Igor Dejanović uspešno izvodi transformaciju i vraća prednost na stranu Srbije od 10:5.

Do kraja poluvremena videli smo još po jedan esej na obe strane, prvo je Grega Miljuš izjednačio na 10:10, a prednost Srbiji od 15:10 na poluvremenu doneo je Istok Totić.

foto: Goran Milošević

Drugo poluvreme je počelo poentiranjem i uspešnom transformacijom Nikole Stankovića za 22:10, na šta su Slovenci odgovorili esejem preko Tita Hočevara i transformcijom Kavčić Petra.

Stankovič i Kavčić su svoj šuterski duel nastavili po jednim uspešnim izvedenim kaznenim udarcem za 25:20 polovinom drugog poluvremena.

Naši momci kao da su tek tada dodali gas i u narednih deset minuta postižu još dva eseja preko Jankovića i Vraneša i odlaze na nedostižnih 35:20, a sve što smo videli do kraja utakmice je esej Miljuša i pretvaranje Kavčića za konačnih 35:27 u korist Srbije.

Iz ove pobede Srbija je osvojila pet poena (četiri za pobedu i bonus za postignuta četiri eseja), dok je Slovenija osvojila jedan poen, pa je sada stanje pred poslednje četvrto kolo sledeće:

1. Bugarska 4 3 0 1 12 2. Srbija 3 2 0 1 10 3. Slovenija 3 2 0 1 9 4. Andora 3 1 0 2 4 5. Slovačka 3 0 0 3 0

Sledećeg vikenda završava se takmičenje utakmicama: Slovenija - Slovačka i Andora - Srbija.

Pobedm na Pirinejima naša reprezentacija bi osvojila prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja.

foto: Goran Milošević

Ljubomir Bukvić trener skram je rekao:

"Ova podmlađena selekcija je ostavila srce na teren i rezultat nije mogao da izostane. Pobeđena je favorizovana reprezentacija Slovenije i sada su nam vrata višeg ranga takmičenja širom otvorena".

Trener linije Aleksandar Poprečica je izjavio:

"Prezadovoljan sam nastupom naših momaka, kao što sam i rekao u najavi utakmice da je grupa veoma izjednačena to se videlo i danas u Starčevu. Iskoristio bih ovu priliku da se pre svega zahvalim ovoj divnoj publici koja je došla u ovolikom broju i koja nas je bodrila od početka do kraja utakmice."

Srbija: Rodić, Jovanović, Vraneš - Ranković, Karanović - Nešić, Ćosović, Totić - Milinković - Stanković, Janković, Živanov, Šošić, Parojčić, Dejanović. Rezerve: Rikalović, Ljubičić, Matejić, Kapor, Srećković, Babić, Božić, Nikolić

Slovenija: Hočevar, Okić I, Pilko - Dobnikar, Puš - Fogec, Šerćer, Miljuš - Redelj-Šemirov - Kavčić, Lazić, Mihelić, Penko, Kadunc, Okić G. Rezerve: Pelko, Magušar, Gantar, Kapun, Mitrović, Jamnik, Volavšek.

foto: Goran Milošević

Predigru ove utakmice činio je završni turnir Kupa Srbije u konkurenciji petlića i pionira.

Radivoje Ćosić ispred tehničkog organizatora ove manifestacije nam je kazao:

"Više od 200 dece se okupilo danas u Starčevu, koji su pokazali svoje znanje za šta su bili nagrađeni medaljama i peharima. Najuspešniji su bili pioniri i petlići Crvene Zvezde. Moram da se zahvalim Udruženju žena 'Neolit' iz Starčeva koje je i ovog puta obezbedilo đakonije iz domaće kuhinje za sve takmičare. Kao i najmlađem ansamblu KUD 'Neolit' koji je u poluvremenu utakmice zabavljao publiku".

(Foto: Goran Milošević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track