BIVŠI ŠAMPION EVROPE BIO NA IVICI AMBISA: Stiže spas za makedonskog velikana! Lepe vesti za navijače Vardara
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

DOLAZE SPONZORI

BIVŠI ŠAMPION EVROPE BIO NA IVICI AMBISA: Stiže spas za makedonskog velikana! Lepe vesti za navijače Vardara

Ostali sportovi -

Najtrofejniji makedonski rukometni klub Vardar do početka juna imaće nove finansijere i u narednoj sezoni će imati konkurentan tim u Ligi šampiona i regionalnoj Seha ligi, objavila je večeras Televizija Telma.

Počasni predsednik skopskog kluba Mihajlo Mihajlovski je toj televiziji potvrdio da će do početka Fajnal fora Lige šampiona (1. juna), na koji se Vardar plasirao treću godinu uzastopno, biti razrešeni i obelodanjeni svi detalji oko novog finasiranja tog kluba.

On je rekao da je trenutno u završnim razgovrima sa nekoliko kompanija koje će finasirati Vardar, da on neće biti deo vlasničke strukture, ali da će u klub ostati i Segej Samsonenko (sadašnji vlasnik koji je nedavno najavio da će do kraja sezone prestati da finasira Vardar).

"Sergej je napravio mnogo za Vardar. On će da završi svoj deo oko dugova. Za mene je najvažnije da se Vardar spasi. Sergej će ostati u klubu, a već imam obećanje nekoliko kompanija da će finansirati klub. Razogovaram i sa institucijama i verujem da će do početka F4 sve stvari biti završene", rekao je raniji predsednik a sadašnji počasni predsednik Vardara.

Mihajlovski je istakao da su rukometašima data uvaravanja da nema nikavih crnih scenarija za klub i da će Vardar ponovo biti snažan i da oni treba da se fokusiraju na finalni tirnir Lige šampiona u Kelnu, koji se igra početkom juna.

Prema Televiziji Telma, Mihajlovski i Samsonenko su prethodni vikend imali sastanak sa rukometašima na kojom je saopšteno da klub želi da zadrži one koji nemaju potpsan ugovor sa drugim klubom.

Za sada je potvrđen odlazak Igora Karačića, Rožeria Moraeša i Dainisa Krištopansa, dok su ostali igrači, kako se dodaje, bili raspoloženi da ostanu u Vardaru ako se reše finasije.

Ideja Mihajlovskog je da se Vardar za narednu sezonu pojača sa nekoliko makedonskih reprezentativaca, kao i da se nađu zamene za rukometaše koji odlaze.

Vardar je 2017. bio šampion Evrope.

(Beta, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track