PARAĆINCI NAGRAĐENI ZA KVALITETAN RAD: SFS Borac dobio novu elektronsku metu
Foto: Streljački savez Srbije

Streljaštvo

PARAĆINCI NAGRAĐENI ZA KVALITETAN RAD: SFS Borac dobio novu elektronsku metu

Ostali sportovi -

Delegacija Streljačkog saveza Srbije posetila je Paraćin, gde je klubu SFS Borac uručila elektronsku metu proizvođača "SIUS", koju je SSS dobio kao nagradu za osvojeno drugo mesto juniorske reprezentacije u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom 2018. godine.

1 / 3 Foto: Streljački savez Srbije

Metu su Paraćincima doneli Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, i Ivan Manojlović, trener u stručnom štabu SSS.

Dragan Donević, koji je streljaštvom počeo da se bavi 1994. godine upravo u SFS Borac, odakle je 1998. prešao u Partizan, je kazao:

- Savez je od "SIUS"-a kao nagradu za srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih dobio dve elektronske mete. Drugu ćemo uručiti pirotskom klubu "Milorad Mančić Lukanjac". Stručna komisija i Upravni odbor SSS su prepoznali da se u ova dva kluba kvalitetno radi, da okupljaju veliki broj mladih, pa je odlučeno da, se u sklopu programa Pomoći SSS klubovima, njima dodele mete na korišćenje. Verujemo da će uz bolje uslove postizati i bolje rezultate.

SFS Borac, koji je pre dve godine obeležio 70 godina postojanja, jedan je od najstarijih streljačkih klubova u Srbiji, i jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Paraćinu. Ima vrlo dobru školu, a trenutno najuspešnija članica kluba Anja Popović je na pragu kadetske reprezentacije. Svaka meta vredi oko 2.000 evra i vredna je donacija za oba kluba.

Dragan Zdravković, direktor SFS Borac, se zahvalio Streljačkom savezu Srbije i dodao:

- Izuzetno nam je drago što je Streljački savez Srbije prepoznao naš rad i dao podsticaj da nastavimo ovim putem. Daćemo sve od sebe da opravdamo poverenje.

SSS je 2017. godine za bronzu u Evropskoj ligi mladih dobio jednu metu, koja je pre godinu dana dodeljena SD "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track