Najnovije vesti

ORLOVI PREGAZILI BELGIJU: Neko je morao da plati!
Foto: RSS

SAD SA ŠVAJCARSKOM

ORLOVI PREGAZILI BELGIJU: Neko je morao da plati!

Ostali sportovi

Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je kao gost pobedila Belgiju 37:26 (20:10) u petom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

 

"Orlovi" su tako najavili spektakl u Novom Sadu u nedelju, kada će se u direktnom obračunu sa Švajcarcima (18 časova) odlučivati o plasmanu na


"Spremali smo se da je ovo utakmica biti ili ne biti. Tako smo došli u Belgiju. Dobro smo krenuli od samog starta, sve što smo se dogovorili, sproveli smo u delo. BIla je čvrsta odbrana, malo tehničkih grešaka. To je dalo rezultat, pokazalo se da imamo kvalitet i da u ovu ekipu treba da se veruje. Imamo vremena da se spremimo za Švajcarsku, da analiziramo kako igraju. Iskoristićemo ovih par dana da se što bolje spremimo i trijumfujemo pred našom publikom u Novom Sadu", rekao je golman Dejan Milosavljev.

 

Srednji bek reprezentacije Srbije, Stefan Vujić, prokomentarisao je dobru partiju "orlova":

 

"Ubedljiva pobeda, dobro smo se spremili. Selektor je dobro rekao u pripremi da neko mora da plati za ovih sedam meseci mukotrpnog rada. Pokazali smo da smo zrelija ekipa, rezultat je odnos kvaliteta na terenu. Svako je imao svoj udeo u ovom rezultatu i čestitam svim momcima. Nema mesta euforiji. Imamo jako važnu utakmicu sa Švajcarcima u kojoj moramo da pobedimo kako bi se kvalifikovali na EP.

 

 

Selektor Nenad Peruničić ponovo je da ekipa sada ne izgleda isto kao prošle godine.

 

"Potrebno je vreme. Drugačija smo ekipa od oktobra prošle godine, od Svetskog prvenstva. Još uvek se tražimo, upoznajemo, tek smo sinoć ovde imali prvi zajednički trening. Uvek prihvatamo stvari onakve kakve jesu. Tražimo širinu tima, 20 spremnih igrača koji mogu uvek da uskoče. Želeli smo osvetu na ovakav način. Sve je to bilo bolno za nas, komentari ljudi koji su govorili da smo doživeli blamažu, onih koji je razumeju da je i Belgija u povoju rukometa, nezgodna za nas u tom trenutku. Tek smo se bili skupili, ali nismo tražili alibi. Ne dozvoljavam da se pokaže slabost. Takav je naš sport, moguće su povrede i izostanci, a oni koji su tu igraju za sebe, svoje najbliže i Srbiju. Ono što radimo sedam meseci večeras je eskaliralo. Momci su bili ozbiljni. Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju. Na dobrom smo putu da promenimo tu našu glavu. Moramo da stvorimo naviku da igramo u jednom ritmu 60 minuta sa puno rotacija. Jako sam ponosan na momke. Ovaj trenutak je bio dosta stresan i težak, da sada moraju, ali ovi momci su napredovali ove sezone u svojim klubovima, napravili su bolje ugovore. Kapiraju da ono što radimo dobro je za tim, a tim je najbitniji", rekao je Peruničić.

 

(RSS)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...