POČEO EJOF: Dvoje srpskih plivača i jedan atletičar ušli u finale, košarkaši razbili Azerbejdžan
Foto: OKS

TAKMIČENJE U BAKUU

POČEO EJOF: Dvoje srpskih plivača i jedan atletičar ušli u finale, košarkaši razbili Azerbejdžan

Ostali sportovi -

Prvog takmičarskog dana na XV Letnjem EJOF-u koji se održava u Bakuu, Srbiju su predstavljali sportisti u atletici, plivanju, rvanju, tenisu i muške ekipe u košarci i rukometu.

Na atletskim takmičenjima je Srbiju danas predstavljalo šest sportista. Ivana Ilić je u trci na 100m zauzela 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi vremenom 12.16 koje nije bilo dovoljno za plasman u finale. U istoj disciplini u konkurenciji dečaka nastupio je Stefan Kaljuš i vremenom 11,06 sekundi završio takmičenje na 11. mestu. Tijana Japundža je postigla rezultat 57,39 u trci na 400m, dok je Iva Maletić trku na 800m završila vremenom 2:16,25. Obe atletičarke su zauzele peto mesta u svojim kvalifikacionim grupama i ostale bez plasmana u dalji tok takmičenja. Zorica Stanić je u bacanju kugle rezultatom 13,11m zauzela 8. mesto u svojoj grupi. Tomislav Isailović u takmičenju u skoku u dalj rezultatom 6,86m ostvario plasman u finale.

U plivanju su nastupili Nina Stanisavljević, Tanja Popović, Nađa Lazarević i Nikola Lazarević.

Tanja Popović (100m kraul) je rezultatom 57,83 zauzela 4. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i ostala bez plasmana u polufinale discipline. Nađa Lazarević je nastupila u dve discipline: 200m delfin i 400m mešovito. U trci na 200m delfin stilom je vremenom 2:27.92 zauzela 9. mesto u svojoj grupi, dok je na 400m mešovito 5:14.06 zauzela 7. mesto u kvalifikacionoj trci.

Nikola Lazarević i Nina Stanisavljević su obezbedili plasmane u finala svojih disciplina. Nikola je nastupom u trci na 200m prsno vremenom 2:11.21 obezbedio plasman u finale takmičenja. Nina je nastupila u disciplini 100m kraul i trećim vremenom 56.42 se plasirala u finale ove discipline koje je na programu sutra.

Momčilo Gajić, rvač grčko-rimskim stilom je u prvom kolu eliminisan rezultatom 4:0 od Merilainova iz Estonije, kao i teniser Luka Jovanović, koji je u prvom kolu igrao meč protiv Konstantinosa sa Kipra. Posle dobijenog prvog seta rezultatom 6:4, drugi set je izgubio istim rezultatom nakon čega je Kipranin došao do pobede rezultatom 10:8 u taj brejku.

Naši mladi rukometaši su na startu takmičenja pretrpeli poraz od reprezentacije Danske rezultatom 29:16, dok su košarkaši rezultatom 77:39 savladali reprezentaciju Azerbejdžana.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: OKS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track