SRPSKE OLIMPIJKE PUCAĆE I U UNIFORMI: Uskoro Svetske vojne igre u Kini
Foto: Marina Lopičić, Ministarstvo Odbrane

BAŠ ZANIMLJIVO

SRPSKE OLIMPIJKE PUCAĆE I U UNIFORMI: Uskoro Svetske vojne igre u Kini

Ostali sportovi -

Ivana Anđušić Maksimović, Zorana Arunović, Andrea Arsović samo su neke od naših sportista koji će učestvovati na nesvakidašnjem i velelepnom takmičenju u gradu Vuhanu

Znamo kako pucaju Ivana Anđušić Maksimović, Zorana Arunović, Andrea Arsović... Nebrojeno puta su nas obradovale s najvećih evropskih i svetskih takmičenja. A možete li da zamislite naše olimpijke s oružjem u vojnoj uniformi?!

E Kurir vam dočarava i to! Naše devojke i još mnogi srpski sportisti učestvovaće na Svetskim vojnim igrama u Kini od 18. do 27. oktobra. Takmičenje će biti održano u 25 sportova, a Srbiju će u Vuhanu predstavljati veliki broj sportista.

- Svake Igre su za mene posebne. Velika mi je čast što ću učestvovati na Svetskim vojnim igrama u oktobru. Drago mi je što ću rame uz rame s našim vrhunskim sportistima i divnim ljudima imati prilike da predstavljam našu zemlju. Biće to jedno takmičenje mnogo pozitivne energije, sportskog duha, novih prijateljstava i, nadam se, najsjajnijih medalja - izjavila je za Kurir Ivana Anđušić Maksimović, osvajačica 100. olimpijske medalje za našu zemlju u Londonu 2012.

Na Svetskim vojnim igrama učestvovaće naši najbolji strelci Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović, što je ujedno i naša najjača ženska ekipa u gađanju puškom, kao i „pištoljaši“ Zorana Arunović, Jasmina Grgić i Dimitrije Grgić. Prema nekim najavama, boje srpske vojske braniće i Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka u tekvondou, te džudo šampion Žarko Ćulum.

foto: Dado Đilas

- Dosad nisam imala prilike da nastupam u ovom formatu, u ovom sastavu, te je nastup na Svetskim vojnim igrama nešto novo, ali vrlo uzbudljivo. Verujem da će takmičenje biti na visokom nivou, što će i meni dosta koristiti - istakla je Arunovićeva.

Sportski savez Srbije PODRŠKA ŠTEFANEKA
foto: AP / Wu Wei

Naši sportisti u Kini imaće i podršku zlatnog olimpijca Davora Štefaneka, koji im je na usluzi u svojstvu predsednika SSS.

- Srbija sada ima jaku reprezentaciju - naglasio je Goran Marinković, gensek SSS.

Kurir.rs/G. Filipović Foto:Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track