Najnovije vesti

PRVO OLIMPIJSKO ZLATO ZA SRBIJU: Pre 7 godina Milica Mandić se u Londonu upisala u anale (VIDEO)
Foto: Profimedia

istorija sporta

PRVO OLIMPIJSKO ZLATO ZA SRBIJU: Pre 7 godina Milica Mandić se u Londonu upisala u anale (VIDEO)

Ostali sportovi

Bio je 11. avgust 2012. godine kada se u Londonu, uz naizmenične suze, osmehe i poglede pune neverice mlade dame iz Beograda, u njenu čast intonirala himna "Bože pravde".

Srpska tekvondoistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu u kategoriji preko 67 kilograma. Ona je bila bolja od An-Karloin Žraf iz Francuske rezultatom 9:7.

Mandićeva je u prvoj rundi dobila Taligitu Krouli sa Samoe sa 16:2, u četvrtfinalu Meksikanku Mariju del Rosario Espinose, olimpijsku šampionku sa 6:4. U polufinalu bila je bolja od Anastasije Barišnjikove sa 11:3 i tako obezbedila najmanje srebrnu medalju.

Vodila se veoma napeta i neizvesna borba. Francuskinja je na početku prve runde iz kontre pokušavala da zada udarac u glavu, udarcem u oklop je povela sa 1:0, ali Milica odmah uzvraća za 1:1.

Mandićeva na isti način prelazi u vođstvo na startu druge runde. Francuskinja dolazi do izjednačenja, ali Milica ubrzo osvja 3 poena i vodi sa 5:2. An-Karloin osvaja dva uzastopna poena i smanjuje rezultat na 5:4.

U trećoj rundi su se nizali naizmenični udarci, borba je poen za poen. Pri rezultatu 8:7 za Milicu, trener Francuskinje je uložila primedbu, koja nije usvojena. Mandićeva je u finišu zadala još jedan udarac protivnici i osvojila zlatnu medalju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...