ALEKSANDAR KUKOLJ KRENUO PO ZLATO NA SVETSKO PRVENSTVO U JAPANU! Srpski as za Kurir: Cilj mi je najviši plasman, sve ispod medalje za mene je neuspeh!
Foto: Profimedia

Počelo svetsko prvenstvo u džudou

ALEKSANDAR KUKOLJ KRENUO PO ZLATO NA SVETSKO PRVENSTVO U JAPANU! Srpski as za Kurir: Cilj mi je najviši plasman, sve ispod medalje za mene je neuspeh!

Ostali sportovi -

Srbiju će na planatarnoj smotri predstavljati naši trofejni reprezentativci Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Jovana Rogić (do 57 kg), Milica Žabić (preko 78 kg), Strahinja Bunčić (do 66 kg), Aleksandar Kukolj (do 90 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg), Bojan Došen (do 100 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg)

Srpski džudista Aleksandar Kukolj danas je otputovao u Japan gde planira da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u džodou!

- Potpuno sam spreman i izuzetno motivisan. U Tokiju, kao uostalom i na svom takmičenjima, cilj mi je najviši plasman i zlatna medalja. Sve ispod medalje na ovom Svetskom prvenstvu za mene bi predstavljao neuspeh - izjavio je Aleksanda Kukolj za Portal Kurira.

U zemlji izlazećeg sunca, Kukolj je već imao izhuzetnog uspeha jer je u japanu već osvajao najprestižniji Gren slem u ovom sportu.

Elita džudo sporta će u Tokiju od danas, 25. avgusta, još jednom jurišati na svetske medalje.

Nipon Budokan arena još jednom će ugostiti najbolje takmičare ovog plemenitog sporta, tačnije 860 takmičara iz 149 država, odnosno 519 muškaraca i 341 ženu, koji će se nadmetati za privilegiju da se u postojbini džudoa popnu na neko od stepenika pobedničkog postolja.

Srbiju će na planatarnoj smotri predstavljati naši trofejni reprezentativci Milica Nikolić (do 48 kg), Marica Perišić (do 57 kg), Jovana Rogić (do 57 kg), Milica Žabić (preko 78 kg), Strahinja Bunčić (do 66 kg), Aleksandar Kukolj (do 90 kg), Nemanja Majdov (do 90 kg), Bojan Došen (do 100 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg).

- Prvi deo ekipe je već u Tokiju. Od trenera tu su i Majdov, Begović i Nikolić. Sa nama je i predsednik Saveza Ivan Todorov, koji je obavio razgovor sa trenerima i sportskim direktorom - rekao je u izveštaju za sajt Džudo saveza Srbije (DŽSS) Jovica Jovanović, sportski direktor DŽSS.

Svetsko prvenstvo će trajati do 31. avgusta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track