POVRATAK U SRPSKI RUKOMET: Jovana Bartošić novo pojačanje Žitorađe
Foto: privatna arhiva

BIVŠA REPREZENTATIVKA KOD KUĆE

POVRATAK U SRPSKI RUKOMET: Jovana Bartošić novo pojačanje Žitorađe

Ostali sportovi -

ŽITORAĐA - Nekadašnja reprezentativka Srbije Jovana Bartošić-Atanasković (34), posle tri godine se vraća u srpski rukomet.

Bartošićeva koja je u karijeri nosila dres Naise, Zaječara, Jagodine, Topličanina i turskog Zagnosa iz Trabzona u novoj sezoni nosiće dres ambicioznog prvoligaša ŽRK Žitorađe.

U trofejnoj karijeri Bartošićeva je osvojila Čelendž kup sa Naisom, sa Nišlijkama je takođe četiri puta bila prvak države, tri puta se duplom krunom okitila sa Zaječarom, sa nacionalnim timom osvojila je Mediteranske igre u Mersinu 2013. godine, a za nacionalni tim odigrala je 73 meča na kojima je postigla 193 gola.

Povratnica u srpski rukomet kaže da je raduje što će ponovo igrati pred domaćom publikom i to za jedan mali ali veoma ambiciozan klub.

– Na neki način me raduje povratak, zato što sam kući i igram pred svojom publikom. A drugo, žao mi je što je srpski rukomet propao i nema kvalitetne lige i dosta mladih igračica odlaze u inostrane klubove – iskrena je Bartošićeva i dodaje:

- Ambicije su velike za ovaj mali klub, želja je da se plasiraju u Super B ligu, a za kasnije videćemo šta i kako, za sad korak po korak - objašnjava nekadašnja uzdanica reprezentacije Srbije na poziciji levog krila.

Jovana Bartošić dolazi u mladi i ambiciozni klub sa željom da pomogne u pohodu na najviše ciljeve u prvenstvu koje ima ekipa koju predvodi Vladimir Antanasković.

Uprava Žitorađe, kaže da je nekadašnja reprezentativka došla kao želja trenera Antanaskovića i da će ona biti lider ove mlade ekipe u predstojećoj sezoni, a strateg Žitorađanki za KURIR kaže:

– Oduševljen sam postignutim dogovorom. Još jednom smo dokazali da je ŽRK Žitorađa jedan jako dobro organizovan kolektiv koji igra timski te je tako i ovoga puta uprava izašla meni velikodušno u susret ispunivši mi želju da dovedemo Jovanu Bartošić. Predsednik Gligorijević je kontaktirao Jovanu i dogovor je brzo postignut na obostrano zadovoljstvo.

I predsednik Žitorađe je oduševljen novim pojačanjem te posebno ističe ljudske i igračke kvalitete Bartošićeve, koji je nameću kao lidera ovoj mladoj ekipi.

– Sigurno je da će pre svega njeni ljudski a potom i neizmerni igrački kvaliteti u mnogome doprineti našoj mladoj ekipi u ostvarivanju ovogodišnjih ciljeva. Ono što je sigurno, Bartošićeva je najveće ali ne i jedino pojačanje Žitorađe u ovom prelaznom roku, radimo na dovođenju još 2 ozbiljna imena u naš klub i u narednih par dana trebalo bi očekivati da bude sve završeno – kaže Predrag Gligorijević.

ŽRK Žitorađa je sa pripremama krenula u utorak, a Jovana Bartošić će se novim saigračicama priključiti u petak, dok će publika u Žitorađi nekadašnju reprezentativku imati prilike da vidi na delu već u subotu u prvoj kontrolnoj utakmici.

N. Tonić KURIR SPORT

Foto: privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track