I VOJSKA UZ SPORTISTE: U Rudnoj Glavi održano spektakularno finale Seoskih igara!
Foto: Privatna arhiva

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

I VOJSKA UZ SPORTISTE: U Rudnoj Glavi održano spektakularno finale Seoskih igara!

Ostali sportovi -

Na terenima u Rudnoj Glavi održano je finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije.

Opštine Kraljevo, Valjevo, Zaječar, Petrovac na Mlavi i Majdanpek imale su po dva predstavnika, dok je na takmičenju učestvovala i ekipa iz Republike Srpske iz opštine Sokolac.

foto: Privatna arhiva

Takmičenje je podržalo i Ministarstvo odbrane i Vojska Republike Srbije. Kao odraz sve bolje saradnje sa MO i Vojskom RS otvaranje je uveličao brigadni general Siniša Radović kome se predsednik SSS Štefanek posebno zahvalio. Predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović je na otvaranju Igara pohvalio održavanje tradicije kroz sport:

foto: Privatna arhiva

“Divno je videti ovoliko takmičara na terenima gde negujemo tradiciju već 50 godina. Privilegija je videti velikog šampiona, sportistu i funkcionera Davora Štefaneka u našem kraju, zaista nam je čast što ste ovde. Hvala Sportskom savezu Sebije što je ovu manifestaciju proširio na republički nivo”.

foto: Privatna arhiva

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica pozdravio je sve takmičare:

“Sport zbližava ljude, a učešće opštine Sokolac na Seoskim igrama velika je čast. Biće nam veoma drago da i vi budete naši gosti i da ova manifestacija zaživi i bude sve masovnija”.

foto: Privatna arhiva

U znak zahvalnosti predsednik SSS Davor Štefanek uručio je zahvalnicu gospodinu Bjelici. Seoske igre zvanično je otvorio Davor Štefanek:

“Moram da se zahvalim svim takmičarima, svim teritorijalnim savezima koji su pomogli organizaciju i realizaciju ove ideje u prvoj godini. Moramo zajednički negovati prave vrednosti, biti fizički aktivni, a SSS ne izostavlja ni sela širom Srbije. Želimo zdravu naciju, srećne mlade ljude sportskog duha, na terenima, a ne uz mobilne telefone. Družimo se, zabavimo se, bavimo se sportom. Živela Srbija”.

foto: Privatna arhiva

Mališani lokalnog fudbalskog kluba dobili su garnituru dresova u znak zahvalnosti domaćinu za organizaciju i negovanje sporta u Rudnoj Glavi.

Pored terena priređena je i izložba slika sa prikazima kako je ova manifestacija nekada izgledala i koliko je značajna u opštini Majdanpek da se održava već 50 godina i to na istom mestu kao i danas - terenima u Rudnoj Glavi.

foto: Privatna arhiva

Prelep je prizor bio videti takmičare raspoložene za nadmetanje kako svako sa svojom taktikom želi da ostvari što bolji rezultat u fudbalu, odbojci, nadvlačenju konopca i štapa, skoku u dalj, obaranju ruku, bacanju kamena, narodnom rvanju, trci preko prepreka i šahu.

foto: Privatna arhiva

Nakon velike borbe i uprkos vrućinama dobili smo prvog pobednika Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. To je ekipa Rudne Glave. Drugo mesto osvojila je ekipa Beliševca, a treće Miločaj. Uz pehar i medalje, takmičari su dobili i lopte, koje je uručio generalni sekretar Sportskog saveza Sebije Goran Marinković, a pobednicima će biti izgrađen rukometni teren u selu.

G.A.

FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track