MANIFESTACIJA OD ZNAČAJA ZA GRAD BEOGRAD: Davor Štefanek promoter Kupa u motorici za decu s autizmom!
Foto: SSS

Lix open u subotu u Rakovici

MANIFESTACIJA OD ZNAČAJA ZA GRAD BEOGRAD: Davor Štefanek promoter Kupa u motorici za decu s autizmom!

Ostali sportovi -

Odlukom Skupštine grada Beograda, Lix open - Kup u motorici za decu i mlade s autizmom i teškoćama, proglašena za manifestaciju od značaja za grad Beograd i ove godine se održava peti put za redom.

1 / 3 Foto: SSS

Organizator je Sportsko Udruženje Lix, a podršku je pored grada Beograda, pružio i Sportski savez Srbije.

Lix open se održava u subotu 7. septembra sa početkom u 11 časova u SC Rakovica, a učestvovaće oko 100 dece i mladih sa autizmom i teškoćama iz cele Srbije.

Promoter manifestacije je naš aktuelni olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek.

“Drago mi je da mogu da doprinesem da se deca sa autizmom osećaju bolje i da dam lični doprinos dolaskom na Lix open. Voleo bih da mogu i više da pomognem i apelujem na sve ljude da imaju više razumevanja za tu decu”.

Manifestacija je jedinstvena, jer promoviše program Liksoterapije, terapijske motorike, jedinstvenog programa na svetu, koji putem specifične motorike i multidisciplinarnim pristupom unapređuje uspešno razne sposobnosti kod dece sa autizmom, suzbija agresiju, razvija socijalizaciju i to sve bez medikamenata.

Prvi deo manifestacije je revijalnog karaktera sa prelaženjem raznih sprava, “Lixoligona”, kojih ima preko 50 i namenjen je i deci sa najnižim sposobnostima, a u drugom delu će za one višim spektrom autizma biti organizovano takmičenje podređeno njihovim sposobnostima, u trčanju, bacanju, šutiranju na koš, šutiranju na gol. Obezbeđene su medalje i pehari kao i diplome za sve učesnike.

Obzirom da su mame najviše posvećene deci i brinu o nima 24 časa, moraju stalno da budu una oprezu i ne ostavljaju ih ni na tren same da se ne povrede jednu smo trku posvetili njima, gde one trče pod sloganom “Sve naše mame su za medalje”.

Direktor manifestacije je Ljiljana Stanojević, bivši vrhunski sportista nosilac najvišeg zvanja i priznanja u sportu Nacionalnog sportskog priznanja i koja je autor ovog inovativnog patentiranog programa i manifestacije Lix open.

“Program liksoterapije i Lix open” je nešto fantastično i skroz novo, gde predstavlja terapijski tretman za decu sa autizmomi i teškoćama. Mi smo omogućili da se i ta populacija može baviti sportom na specifičan način, koji im pomaže da unaprede sposobnosti, da samostalnije vrše osnovne životne radwe, da se socijalizuju i poboljšaju kvalitet života. Pozivamo sve roditelje da dovedu decu sa autizmom i teškoćama na manifestaciju i budu učesnici u revijalnom delu prelaženja poligona, a mame pozivamo da se uključe u trku ‘Sve naše mame su za medalje’. Pozivamo i zdrave vršnajke da dodju jer kao inkluziju imamo i prisustvo zdravih vršnjaka, koji im pomažu da savladaju poligone”, rekla je Ljiljana Stanojević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track