SELEKTOR TERZIĆ KONAČNO ZADOVOLJAN: Ne pamtim da smo ovako zaustavili Italijanke
Foto: EPA/KIYOSHI OTA

NAŠE DEVOJKE U FINALU

SELEKTOR TERZIĆ KONAČNO ZADOVOLJAN: Ne pamtim da smo ovako zaustavili Italijanke

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle današnje pobede nad Italijom da se ne seća kada je njegova ekipa uspela "tako dobro" da zaustavi tog rivala.

"Moram oda budemo zadovoljni kako je sve funkcionisalo, pogotovo kako je spremljena taktika za taj njihov idealan prijem funkcionisala. Ne pamtim da smo ovako uspeli da zaustavimo Italiju", rekao je Terzić posle utakmice.

Srbije je danas u Ankari sa 3:1 pobedila Italiju u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Oni su na njihov vrlo loš prijem u prethodnim mečevima imali oko 60 odsto realizacije prvog napada. Mi smo danas to uspeli da spustimo na neki pristojan procenat i to je osnovni razlog zašto smo dobili", ocenio je selektor.

"Čestitam devojkama, ostao je još jedan dan i jedna utakmica, ostaje da odrade to na dobar način", rekao je Terzić.

Srbija će u finalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela izmedju domaćina Turske i Poljske.

"Da se igra negde drugde, možda bih malo stavio i veći procenat na Poljsku dao. Ovde u Ankari pred punom halom i sve što se dešava na terenu, mislim vezano za sudjenje i sve drugo, teško da će Poljskoj dati da pobedi ovu utakmicu. Nama nije preterano bitno ko će biti rival, jer ako igramo našu igru dobićemo oba rivala, ali ako ne budemo igrali, obe ekipe imaju šansu da nas dobiju", kazao je on.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track