Najnovije vesti

JURIMO VAŽNE BODOVE: Srpska tekvondo četvorka na Gran priju u Japanu
Foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

Milica i Tijana blizu OI

JURIMO VAŽNE BODOVE: Srpska tekvondo četvorka na Gran priju u Japanu

Ostali sportovi

Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Ana Tepavac i Dmitrij Nagajev od sutra do nedelje na veoma jakom G4 turniru

Počinje poslednja tekvodno sezona pred Olimpijske igre u Tokiju, a simbolično će prvi veliki ternir biti odigran baš u glavnom gradu Japana.

 

Reprezentacija Srbije u sastavu Milica Mandić (+67kg), Tijana Bogdanović (-49kg), Ana Tepavac (+67kg) i Dmitrij Nagaev (-58kg) učestvuje na ovom turniru G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca sa olimpijske liste.

 

Šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osiguraće direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, a do zatvaranja te liste ostalo je još svega tri meseca, odnosno do kraja godine.

 

foto: TK Galeb/Stefan Aleksić

 

Predstojećih nekoliko turnira, uključujući i Gran pri u Tokiju, su od izuzetne važnosti za naše sportiste, pre svega za Milicu i Tijanu koje su na ivici direktnog plasmana - trenutno su obe na šestim pozicijama olimpijske liste.


Prvi put na Gran pri turnir pozvan je i Dmitrij Nagajev, što je od izuzetne važnosti za građenje njegove karijere, iskustva i sakupljanja poena za svetsku i olimpijsku listu. Budući da je Dmitrij poslednji dobio poziv kao 32 na olimpijskoj listi, žreb će ga odvesti na jednog od prva tri nosioca.

 

kurir.rs / Gojko Filipović 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...