POSLE TRI DECENIJE STIŽU NOVE STOLICE NA TRIBINE: Počela rekonstrukcija sportske hale Lagator u Loznici (FOTO)
Foto: T. Ilić

STOLICE STIŽU IZ FRANCUSKE

POSLE TRI DECENIJE STIŽU NOVE STOLICE NA TRIBINE: Počela rekonstrukcija sportske hale Lagator u Loznici (FOTO)

Ostali sportovi -

LOZNICA - U sportskoj hali ’’Lagator’’ ove sedmice počeli su radovi na rekonstrukciji i zameni stolica na obe tribine. Prema rečima Borisava Karajčića, pomoćnika direktora UFK “Lagator”, posao će trajati narednih mesec dana, a biće promenjeno svih 1.800 stolica u hali.

- Stolice ispunjavaju sve neophodne standarde i stižu iz Francuske, od istog proizvođača od koga su pre tri i po decenije nabavljene ove koje su korišćene od otvaranja hale, 1984. godine, sve do danas. Biće od kvalitetne plave plastike i pošto je model gotovo identičan postojeća metalna konstrukcija za sedišta ostaje skoro ista, uz malu korekciju čime smo uštedeli i novac i vreme zamene. Metalna konstrukcija biće učvršćena i ofarbana kao i kompletne betonske tribine. Inače, prvo će biti urađena jedna strana tribina, pa tek onda druga tako da radovi ne ometaju redovno održavanje treninga i odigravanje utakmica koje počinju od predstojećeg vikenda. Vrednost posla je oko osam i po miliona dinara i finansira ga Grad Loznica – kaže on.

foto: T. Ilić

Posle obnove tribina hala ’’Lagator’’ biće potpuno sređena, a paralelno sa zamenom stolica kompletno će biti rekonstruisan i mokri čvor namenjen publici.

foto: T. Ilić

Inače, prošle jeseni u hali je postavljen nov parket u koji je iz gradske kase uloženo 11,5 miliona dinara, prethodno su nabavljeni profesionalni koševi, koji imaju FIBA sertifikat kao i profesionalni rukometni golovi i renovirane svlačionice tako da loznički ’’Lagator’’ ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica svih dvoranskih sportova.

kurir.rs / T.Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track