SLOVENCI NAJVEĆEG ADUTA IMAJU U SRBINU: Dejan Vinčić preti Orlovima u finalu EP! Smrt oca ga je ojačala, a evo šta ima istetovirano na ruci (FOTO)
Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

VUČE KORENE IZ PRNJAVORA

SLOVENCI NAJVEĆEG ADUTA IMAJU U SRBINU: Dejan Vinčić preti Orlovima u finalu EP! Smrt oca ga je ojačala, a evo šta ima istetovirano na ruci (FOTO)

Ostali sportovi -

Odbojkaške reprezentacije Srbije i Slovenije igraju danas od 17.30 u Parizu u finalu Evropskog prvenstva, a jedan od najvećih aduta Slovenaca je Dejan Vinčić.

Srbiji će ovo biti četvrto finale na prvenstvima Starog kontineta, u kome će pokušati da osvoji treće zlato, dok je Slovencima je ovo druga borba za najsjajnije odličje, a prethodno su 2015. godine igrali u finalu.

Slovenci se nadaju evropskom zlatu u odbojci, a posebno se motivišu pobedom košarkaša pre dve godine na Evrobasketu protiv Srbije, pa se nadaju da će to sada da ponove u Parizu.

Dominacija Luke Dončića i Gorana Dragića pre dve godine protiv Orlova na Eurobasketu naterala je Slovence da najveće nade polaže u Dejana Vinčića, momka koji korene vuče iz Republike Srpske.

Tehničar selekcije Slovenije korene vuče iz Prnjavora (rođen je u Slovenj Gradecu), a na ruci ima istetoviranog Svetog Jovana Krstitelja.

SMRT OCA GA OJAČALA

Dejan je oca izgubio sa samo 11 godina, što je bio neverovatan udarac za porodicu i dodatan razlog da ranije sazri, otkrio je Vinčić 2016. godine u emotivnoj ispovesti za medije iz Slovenije.

"Uvek se prisećam detinjstva, izgubio sam oca sa 11 godina i jako mi je nedostajao, jer je to najosetljiviji period odrastanja. Ostao sam sam sa majkom i bratom", rekao je u jednom intervjuu Dejan.

"Otac je radio u Gorenju, imao je i sopstveni zanat, bio je majstor za sve. Nikad nije bio bolestan, a onda je odjednom završio u bolnici, saznali smo da ima tumor. Sedmog dana su ga prevezli u Ljubljanu, ali je preminuo. Bio je to veliki šok za celu porodicu, dve godine prve su bile naročito teške", objasnio je Vinčić koji je u sportu prepoznao spas iz teške situacije.

"Kada mi je trebao najviše, nisam imao tatu, brat i ja smo morali da odrastemo brzo kako bismo pomogli mami. Ostala je sama sa jednom platom i dvoje školaraca. Vremena su bila teška, ali mama nam je pružila sve što je potrebno, ona je moj heroj", ponosno kaže Dejan, koji joj na odbojkaškom terenu uzvraća medaljama.

"Dolazi na sve utakmice koje igramo u Sloveniji, to joj je vratilo volju za životom, i naravno, tu je unuka Anastasija", voli da doda Dejan, kom je dodatna podrška supruga Gordana.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track