Najnovije vesti

UROŠ I SREĆKO PONOS KRALJEVA: Kovačević i Lisinac na prijemu kod gradonačelnika (FOTO)
Foto: Gradska uprava Kraljevo

ZLATNI ODBOJKAŠI

UROŠ I SREĆKO PONOS KRALJEVA: Kovačević i Lisinac na prijemu kod gradonačelnika (FOTO)

Ostali sportovi

Zlatne kraljevačke odbojkaše, osvajače najsjajnijeg odličja sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u odbojci - Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca, po povratku u rodni grad, primio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić, sa svojim pomoćnikom za omladinu i sport Nikolom Radevićem.

 

- Ako je Srbija najbolja u Evropi, onda je Kraljevo zasigurno dalo najveći doprinos osvajanju evropskog zlata. Pored Uroša Kovačevića, koji je najbolji igrač upravo završenog Evropskog prvenstva, i Srećka Lisinca, u ovom timu je učestvovao i Milan Simojlović Buco, Kraljevčanin koji je godinama veoma uspešan trener. On je sve vreme pomagao selektoru u pripremi taktike za uitakmice Evropskog prvenstva. Ova tri momka su još jednom pokazala da kraljevački Odbojkaški klub „Ribnica“i drugi odbojkaški klubovi sa teritorije Kraljeva uspešno rade i da grad Kraljevo doprinosirazvoju srpske odbojke, rekao je ovom prilikom dr Terzić.

 

Grad je ponosan na svoje zlatne momke, koji su uzori mladim generacijama i koji ime svog grada u kojem su napravili prve odbojkaške korake nadaleko promovišu na najlepši mogući način.

 

- Apsolutno sam siguran da ćeovaj uspeh motivisati veliki broj dece, i dečaka i dvojčica, da počnu da treniraju odbojku i da će deca biti u halama, da će se baviti sportom, da neće vreme provoditi za računarimai igrajući se mobilnimn telefonima, poručio je gradonačelnik Kraljeva.

 

Nakon uspeha ostvarenog sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu igranom u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj, gde su nizali samo pobede, treba malo vremena da se utisci slegnu i shvati veličina postignutog.

 

- Utisci se još nisu slegli. Treba da prođe bar sedam dana da shvatimo koliko smo radosti doneli našoj državi, našem sportu. Vratili smo status srpske odbojke opet na vrh. Presrećan sam, zadovoljan... Ponosan na svoju zemlju, saigrače, sve ljude koji su bili deo reprezentacije, kaže najbolji igrač prvenstva Uroš Kovačević, koji se slaže sa komentarima da reprezentacija ne može bez Kraljevčana.

 

- Od legendarnog Dejana Brđovića, preko mojih stričeva, Bićanina, braće Petkovića, mog brata, Lisketa... ima mnogo ljudi koji su bili stub reprezentacije godinama, podseća Uroš.

 

Srećko Lisinac je zahvalio gradonačelniku na prelepom prijemu.

 

- Velika je stvar predstavljati svoju zemlju. Kroz svoju zemlju predstavljamo i svoj grad, klub u kojem smo ponikli Odbojkaški klub Ribnica...Prelep je osećaj doći u ovaj grad i doneti ovako sjajno odličje, kaže Lisinac i dodaje da je, budući da mu je to bio prvi put, prelep osećaj izaći na balkon Skupštine grada Beograda pred nekoliko hiljada građana, mada ne i lako od treme.

 

kurir.rs / J. S.

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...