MALI SAJAM SPORTA NA UBU: Davor Štefanek loptama darovao Ubljane! (FOTO)
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

MALI SAJAM SPORTA NA UBU: Davor Štefanek loptama darovao Ubljane! (FOTO)

Ostali sportovi -

Renovirani tereni Sportsko rekreativnog centra “Školarac” na Ubu bili su krcati decom iz predškolske ustanove "Ub" i osnovnih škola, a sve ih je okupio Mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije.

Tereni su ove godine dovedeni do savršenstva, poseduju ogroman potencijal i dokaz su koliko lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine Darkom Glišićem posvećuje pažnje sportu. Želja svih je da nakon Malog sajma sporta deca svaki dan koriste ove terene i uključe se u sistem sporta.

foto: Sportski savez Srbije

“Veliki projekat poput rekonstrukcije postojećih i nadogradnje novih terena dobiće svoj pravi smisao kada vi deco budete trenirali na njima. Nastavićemo da ulažemo u sport jer kroz sistem sporta imaćemo nove šampione”, rekao je Glišić.

Predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek uručio je lopte predsedniku Sportskog saveza opštine Ub Nebojši Živanoviću, a onda pohvalio rad ovog teritorijalnog sportskog saveza:

foto: Sportski savez Srbije

“Rad i trud se vide, ono što vi deco imate na Ubu, retko koja opština u Srbiji može da se pohvali. Veliki trud i zajednički rad opštine Ub i Sportskog saveza Uba obezbeđuju vam najbolje uslove, organizacija je na visokom nivou, pa opština sa toliko proslavljenih sportista ima veliki potencijal da stvara nove šampione. Deco vi ste naša budućnost, treba da se bavite sportom, družite se i uživate, a rezultati će nakon dosta rada i sami doći”, poručio je Štefanek.

Na otvaranju podršku manifestaciji pružio je i Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije, koji je u društvu predsednika opštine Ub Glišića, predsednika SSS Štefaneka, predsednika SS Ub Živanovića, kao i generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića i generalnog sekretara SS Ub Dejana Maksimovića, obišao svaki klub i pogledao njihovu prezentaciju.

foto: Sportski savez Srbije

Deca su obišla svaki teren, od džudoa, kik boksa, rukometa, fitnesa preko tenisa, košarke, šaha, atletike i naravno neizostavnog fudbala. Ovom prilikom predsednik opštine Ub Darko Glišić najavio je da će veliki fudbalski teren sa veštačkom travom nositi ime veoma poznato širom sveta.

foto: Sportski savez Srbije

Tako će posle Nemanje i Uroša Matića, Raće Petrovića, Dragana Džajića, Duleta Savića, Ratka Čolića na Ubu biti i teren sa imenom svetske zvezde.

Kurir sport

FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track