ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U DOHI: Amerikanci najbolji sa 29 medalja!
Foto: EPA/YAHYA ARHAB

VIDIMO SE U JUDŽINU

ZAVRŠENO SVETSKO PRVENSTVO U DOHI: Amerikanci najbolji sa 29 medalja!

Ostali sportovi -

Atletičari SAD najuspešnija su ekipa na večeras završenom Svetskom prvenstvu sa 29 medalja.

Atletičari SAD osvojili su 14 zlatnih, 11 srebrnih i četiri bronzane medalje.

Druga po uspešnosti je Kenija sa pet zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane, ukupno 11 medalja.

Jamajka je osvojila 12 medalja, ali manje zlatnih od Kenije - tri, uz pet srebrnih i četiri bronzane.

Selekcija Kine osvojila je po tri zlatne, srebrne i bronzane, dok je Etiopija osvojila dve zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Kenijski atletičar Timoti Čeriot osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara. Čeriot je vodio od početka do kraja trke, a pobedio je rezultatom 3:29,26 minuta. Srebrnu medalju osvojio je posle odličnog sprinta Taufik Mahlufi iz Alžira rezultatom 3:31,38, a treći kroz cilj prošao je Marćin Levandovski sa 3:31,46 minuta, što je novi državni rekord Poljske.

foto: EPA/YAHYA ARHAB

Atletičar iz Ugande Džošua Čeptegei osvojio je zlatnu medalju u trci na 10.000 metara. Čeptegei je pobedio rezultatom 26:48,36 minuta, što je najbolji rezultat na svetu ove godine u toj disciplini. Srebrnu medalju osvojio je Jomif Kejelča iz Etiopije najboljim rezultatom u karijeri od 26:49,34 minuta. Kenijac Roneks Kipruto treći je prošao kroz cilj rezultatom 26:50,32 minuta.

Nemačka atletičarka Malaika Mihambo trijumfovala je u skoku u dalj. Mihambo je pobedila skokom od sedam metara i 30 centimetara iz treće serije. To je najbolji rezultat u svetu u ovoj godini. Ukrajinka Marina Beh-Romančuk osvojila je srebro skokom od 6,92 metra, iz pete serije. Bronza je pripala Ese Brume iz Nigerije rezultatom 6,91 metar iz drugog pokušaja.

Domaćin narednog Svetskog prvenstva 2021. godine biće američki grad Judžin.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track