Bogataši u Londonu traže mesta za jahte

Prestiž u Londonu

Bogataši u Londonu traže mesta za jahte

Ostali sportovi -
Očekuje se oko 100 megaplovila, među njima i 20 najvećih na svetu
1 / 4

Superbogataši u superjahtama su počeli da pristižu u London, na Olimpijske igre. Očekuje se oko 100 megaplovila, među njima i 20 najvećih na svetu, samo je pitanje kako će Kraljevski dokovi primiti toliku „metražu“.Borba za prostor i najbolji vez uveliko je u toku. Tek će nastati prava „frka" kad dođe Roman Abramovič sa svojom 170 metara dugačkom megajahtom „Eklips".

Jahtom u "plutajuće olimpijsko selo" na Temzi stiže i Bil Gejts sa svojom grdosijom „Godžipus", koja će sidro baciti u kompleksu Kraljevskih dokova, samo osam kilometara od Olimpijskog stadiona. Najavljen je dolazak i suosnivača Majkrosofta Pola Alena. Njegov 126-metarski „Oktopus" i posada od oko 57 ljudi su već tu, „našpanovani" za njegovo ukrcavanje.

Veruje se, kako navode ostrvski mediji, da će se uskoro „uparkirati" i „Malteški soko" grčke multimilionerke Elene Ambrosijadu, kao i „samo" 75 metara dugački „Leander", penzionisanog britanskog admirala i bivšeg vlasnika "NPC" parking prostora Donalda Goslinga.Za one koje mrzi da pale i preko pola sveta „teraju" svoje „ploveće gradove", tu su „Šona", superjahta od 65 metara koju posetioci najvećeg sportskog takmičenja na planeti mogu iznajmiti za 294.000 funti (377.000 evra) nedeljno, i „Harl", skromnije 45-metarsko plovilo. No, cena njegovog iznajmljivanja svakako nije skromna – 143.000 funti (183.000 evra) za sedam dana.

Zvaničnici se nadaju da će se 20 najvećih „plovećih lepotica" na svetu, sa savršeno oribanim palubama, đakuzijima i heliodromima, naći u Londonu za vreme Igara – za njihovu sigurnost će biti zaduženo oko 800 posebno angažovanih radnika obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track