VALENTINO PONOSAN NA JUBILEJ Rosi: Učešće u 400. trci moto šampionata veliko dostignuće (FOTO)
Foto: AP

ITALIJAN ZADOVOLJAN

VALENTINO PONOSAN NA JUBILEJ Rosi: Učešće u 400. trci moto šampionata veliko dostignuće (FOTO)

Ostali sportovi -

Legendarni italijanski vozač Valentino Rosi rekao je da je njegovo učešće u 400. trci u svetskom moto šampionatu veliko dostignuće.

Rosi (40) je devetostruki svetski šampion, 24 sezone je na velikoj sceni, gde će ostati najmanje do 2020. godine, nakon što je 2018. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Jamahom.

"Nikada nisam imao jasnu ideju koliko dugo ću želeti da se trkam. To je nešto što ne očekujete. Prošlo je dugo, dugo vremena", rekao je Rosi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

foto: AP

Rosi će u nedelju voziti trku za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

On nije završio prošlonedeljnu trku u Japanu i trenutno je sedmi u generalnom plasmanu, tri trke pre kraja.

"Kada imaš dobre rezultate sve je lakše, pošto više uživaš. Ali, ako si u teškoj situaciji, tu je motivacija, da pokušaš da se vratiš", naveo je Rosi.

foto: EPA

Rosi je pobedio u 115 trka u svim klasama, a osvojio je bodove u 353 trke. On je jedini vozač u istoriji koji je osvojio titule u klasama 125 kubika, 250, 500 i Moto GP. U kraljevskoj klasi osvojio je šest titula.

Italijan je 2017. godine doživeo dvostruki prelom noge, ali je vratio na stazu 21 dan kasnije u Aragonu, uprkos tome što je hodao pomoću štapa. Kroz cilj je prošao kao peti.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track