NASTAVLJAJU DA REĐAJU POBEDE: VK Novi Beograd nastavili trijumfalni niz! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

PRVA LIGA

NASTAVLJAJU DA REĐAJU POBEDE: VK Novi Beograd nastavili trijumfalni niz! (FOTO)

Ostali sportovi -

Još jedna sigurna pobeda Novog Beograda, izvojevana uz ne preterano dobru igru, ali uz dovoljno dobar pristup da osvajanje bodova ne dođe u pitanje.

Posle čvrste igre u odbrani obe ekipe tokom 1. četvrtine bez previše prilika za gol, novobeograđani uspevaju da se odlepe u 2. četvrtini pre svega zahvaljujući golovima Mateje Asanovića, a posle toga je sve bilo mnogo lakše. Istakao se i golman Rističević sa nekoliko odbrana sa igračem manje i jednim odbranjenim petercem.

foto: Privatna arhiva

Prva četvrtina je protekla u čvrstoj igri bez mnogo prilika za postizanje gola, u kojoj su odbrane obe ekipe uradile dobar posao. Poveo je Novi Beograd golom Filipovića sa igračem više. Izjednačio je Stamatov sa pozicije centra. Asanović postiže gol iz vrlo teške pozicije sa nezgodnog krila, za novo vođstvo Novog Beograda, ali se na prvu pauzu odlazi sa nerešenim rezultatom, posle još jednog gola Stamatova u poslednjem minutu 1. četvrtine.

foto: Privatna arhiva

Čekalo se dva minuta na gol u 2. četvrtini, strelac je bio Negus, sa igračem više za treće vođstvo Novog Beograda. Minut kasnije Novičić donosi izjednačenje Beogradu, šutem sa distance. Samo dvadesetak sekundi kasnije Asanović postiže novi gol, probijajući zonu domaćina šutem sa spoljne pozicije. Beograd tada propušta odličnu priliku za novo izjednačenje, tačnije Rističević brani stopostotnu priliku, a Asanović u sledećem napadu na sličan način kao u prethodnoj situaciji donosi Novom Beogradu prvo vođstvo od dva gola razlike. Asanović je strelac i šestog gola za svoj tim, kada je prvo iznudio kontra faul tokom napada Beograda, a zatim pobegao u kontru i to lako realizovao za 3:6, čime je završena 2. četvrtina.

foto: Privatna arhiva

U 3. četvrtini Filipović postiže prvo gol sa igračem više, a zatim i iz peterca za vođstvo Novog Beograda od 8:3. Do kraja ovog dela obe ekipe postižu po tri gola. Strelci za Beograd bili su Pokrajac, Beronja i Jovanović, a za Novi Beograd Negus i Bašica dva puta.

U 4. četvrtini tempo je pao kao da su obe ekipe čekale da se susret završi. Novi Beograd je dobio i ovaj period igre, ovog puta sa 2:1. Prvo je indonežanski internacionalac Didokie, smanjio na 7:11, a zatim su Bursać i Filipović postavili konačan rezultat utakmice 13:7 za Novi Beograd i treću pobedu u sezoni.

foto: Privatna arhiva

Vladimir Vujasinović nije bio previše zadovoljan igrom svog tima i kratko je prokomentarisao – Rekao bih da je ovo bila prava jutarnja utakmica. Bez obzira na pobedu koja nije dolazila u pitanje, igrali smo bez ritma i bez svega onoga što krasi našu igru.

Novi Beograd već u utorak od 20:45 igra u osmini finala Kupa Srbije protiv ekipe Zemuna.

PRVA A VATERPOLO LIGA SRBIJE 3. KOLO BEOGRAD - NOVI BEOGRAD

SC „TAŠMAJDAN“ Gledalaca : 100

Delegat: N. Njegovan Sudije: V. Putniković i I. Raković-Krstonošić.

Igrač više: Beograd 10 (3), Novi Beograd 4 (2). Peterci: Beograd 1 (0), Novi Beograd 2 (2).

BEOGRAD: U. Vasović, D. Šaban (1), L. Beronja, D. Jovanović (1), M. Šuberić, M. Anđelić, L. Pokrajac (1), A. Lovadinov, L. Šećerović, D. Mulia (1), A. Đujić, L. Stamatov (2), N. Uzelac, A. Novičić, Trener: Nikola Milosavljević.

NOVI BEOGRAD: D. Rističević, K Đ. Filipović (4), V. Popović, N. Bursać (1), L. Ragač, D. Luka, N. Nikolov, Č. Negus (2), O. Živković, A. Bašica (2), M. Manojlović, M. Asanović (4), L. Brakočević, O. Ilić, Trener: Vladimir Vujasinović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track