BEZ OBZIRA NA OSLABLJEN TIM, UPISANA JE POBEDA: Novi Beograd bolji od Valjeva! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

PRVA LIGA

BEZ OBZIRA NA OSLABLJEN TIM, UPISANA JE POBEDA: Novi Beograd bolji od Valjeva! (FOTO)

Ostali sportovi -

NOVI BEOGRAD – SC „11. APRIL“ Bez obzira što je u utakmicu 5. kola Novi Beograd ušao oslabljen za povređenog Tomića i kažnjene Asanovića i trenera Vujasinovića, novobeograđani su zabeležili i petu pobedu u prvenstvu, protiv veoma dobre ekipe Valjeva.

Igrač utakmice definitivno je bio centar domaćih Marko Manojlović, koji postizao golove, iznudio nekoliko peteraca i asistirao. Do kraja prvog dela je ostalo još dva kola, a o jesenjem prvaku će odlučiti utakmica poslednjeg kola između Novog Beograda i Starog Grada.

foto: Privatna Arhiva

Valjevo je već posle 16 sekundi igre imalo priliku da povede iz peterca, ali su pogodili stativu. Novi Beograd to kažnjava već u sledećem napadu, kada Manojlović postiže gol sa dva metra. Prolazilo je vreme, a ni jedna ekipa nije imala ozbiljniju priliku za gol, da bi sredinom I četvrtine Manojlović postigao i drugi gol u momentima dok je Novi Beograd imao igrača više. Ovo je ujedno bio i rezultat prve četvrtine u kojoj je Valjevo pružilo dobar otpor domaćinu.

U II četvrtini, Novi Beograd kao da je dodao gas i praktično rešio utakmicu, dobivši ovaj deo sa 5:0. Manojlović postiže i treći gol za svoj tim posle još jednog igrača više, a zatim Filipović povećava na 4:1 posle peterca, koji mu je golman Valjeva u prvi mah odbranio, ali je igrač Novog Beograda ipak prvi došao do odbijene lopte i iz drugog pokušaja postigao gol. Filipović postiže i 5. gol, udarcem sa spoljne pozicije sa igračem više. Bursać postiže 6. gola iz peterca za Novi Beograd, a Luka 7. iz kontra napada.

foto: Privatna Arhiva

U drugom delu utakmice priliku da zaigraju su dobili i mlađi igrači Novog Beograda, tako da je to jedan od razloga zašto razlika na kraju nije bila veća. Žeželj otvara III četvrtinu golom na asistenciju Filipovića, pošto je uplivao sa krila. Trkulja postiže drugi gol za Valjevo iz peterca. Uzvraća Filipović golom sa distance. Treći gol Valjevo postiže u momentima dok su imali čak dva igrača više. Strelac je bio Vulović. Filipović postiže još jedan gol, ovog puta iz peterca za 10:3, a Valjevo uzvraća preko Ićagića šutem sa distance. Manojlović postiže gol za 11:4 iz peterca, koji je nad njim i načinjen. U sledećem napadu Manojlović oduzima loptu igraču Valjeva i povlači kontru, a zatim asistira Filipoviću za 12:4.

foto: Privatna Arhiva

Početom IV četvrtine, Bojović postiže gol za Valjevo, šraubom sa dva metra. Bašica je realizovao peterac za Novi Beograd za 13:5. Dva i po minuta pre kraja Trkulja postiže svoj drugi gol iz peterca za 13:6. Simović iz kontra napada postiže 7. gol za Valjevo, a tačku na utakmcu stavlja najbolji strelac Filipović golom u poslednjem minutu sa igračem više za Novi Beograd.

foto: Privatna Arhiva

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track