Najnovije vesti

LEGENDA U SRBIJI: Sergej Bubka posetio Atletski stadion u Ćupriji! (FOTO)
Foto: Privatna arrhiva

BRAVO!

LEGENDA U SRBIJI: Sergej Bubka posetio Atletski stadion u Ćupriji! (FOTO)

Ostali sportovi

Potpredsednik Međunarodne atletske federacije Sergej Bubka, u pratnji direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, posetio je večeras u Chupriji Atletski stadion u izgradnji, deo budućeg Atletskog centra Srbije

Legendarnog skakača motkom bivšeg Sovjetskog Saveza i Ukrajine, na Atletskom stadionu dočekali su predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić sa saradnicima i predsednik Opštinskog atletskog saveza, bivši reperezentativac Srbije Dragan Zdravković.

Glavni motiv posete Bubke, koji je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, Chupriji, gradu atletike, jesu radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom svetskog nivoa, na kome će se održavati nacionalna, evropska i svetska takmičenja, a 2022. godine, kada je Srbija organizator Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, biće baza za pripreme svetskih takmičara.

foto: Privatna arrhiva

Slobodan Branković je rekao da je Srbija dobila oragnizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine, zahvaljujći dobroj oragnizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine.

Bubka je ocenio da će Srbija biti dobar domaćin svetskim atletičarima u Beogradu 2022, godine, kao što je bila i dobar domaćin na Evropskom prvenstvu.

Erić je rekao da je izgradnja stadiona "u završnoj fazi, finansira ga opstina Chuprija, u dogovoru s premijerkom Srbije Anom Brnabić, s kojom je dogovoreno da se gradi stadion a da će država pomoći izgradnju dvorane.

"Ocekujemo da radovi na stadionu budu završeni do kraja godine ili početkom iduće, a da iduće godine krenemo sa izgradnjom dvorane dela velikog kompleksa koja će sa stadionom predstavljatu Atletski centar Srbije", rekao je Erić.

Radovi na poliuretanskoj tartan stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, gotovi su, a staze sa osma traka obeležene, a u toku su radovi na tribinama.

Vrednost radova, staze, stadiona i dvorane je oko 500.000.000 dinara.

Kurir sport / Beta 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...