Najnovije vesti

SAJAM SPORTA KRATKO TRAJAO Vanja Udovičić: Drago mi je ako su najmlađi posetioci pronašli sebe u nekom sportu!
Foto: Sportski Savez Srbije

SRBIJO, IMAĆEŠ NOVE ŠAMPIONE

SAJAM SPORTA KRATKO TRAJAO Vanja Udovičić: Drago mi je ako su najmlađi posetioci pronašli sebe u nekom sportu!

Ostali sportovi

Sajam sporta, koji je održan u Hali 1 Beogradskog Sajma, još jednom je potvrdio snagu srpskog sporta. Na jednom mestu, u tri dana, posetioci su mogli da uživaju u oko 90 sportova, koje su besplatno mogli da probaju.

Klinci, ali i stariji, mogli su na terenima da uživaju u dobro poznatoj košarci, fudbalu i odbojci, ali isto tako da probaju i manje poznate kendo, savate, softbol, slobodno penjanje, kriket i mnoge druge.

foto: Sportski Savez Srbije

Najmlađi su čak ispred hale mogli da provozaju auto karting. I sve to besplatno, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Sva tri dana predstavnici Ministarstva omladine i sporta, na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, bili su u hali 1.

foto: Sportski Savez Srbije

“Prezadovoljan sam i presrećan što smo prezentovali najbolje što srpski sport ima, na jednom mestu. Mislim da je opšti utisak da je Sajam sporta prekratko trajao. Da tri dana nisu dovoljna da se stigne na sve aktivacione zone i da se svaka mogućnost, data perspektiva koja je ukazana na Sajmu iskoristi na pravi način i zbog toga mi je žao”, istakao je ministar Vanja Udovičić.

Po statistikama broj građana je veći od ranijih godina. U Hali smo videli najviše mladih dečaka i devojčica, ali bilo je i puno ljudi srednjih godina, pa i onih starijih.

foto: Sportski Savez Srbije

“Drago mi je što smo uspeli da motivišemo veliki broj građana da se oprobaju u mnogim sportovima, da se uključe i budu sastavni deo ovog Sajma sporta. Posebno mi je drago što je medju posetiocima bilo onih najmladjih, ali mi je isto tako drago i što smo imali veliki broj građana starijeg doba”, jasan je Udovičić.

foto: Sportski Savez Srbije

Uz montažne terene i štandove, gde su nacionalni savezi pokazivali svoje kapacitete, u hali pored organizovano je puno predavanja i seminara, što je takođe izazvalo veliku pažnju, poznatih sportista i sportskih funkcionera.

foto: Sportski Savez Srbije

“Da, mi smo hteli da pored mogućnosti da se oprobate u nekim sportovima, damo mogućnost i jednog obrazovnog karaktera. Da na Sajmu prvo treneri mogu da imaju svoje edukacije, da treneri prenose znanje na druge trenere. Takođe i da sportisti imaju mogućnost da se usavršavaju kroz seminare, kako Antidoping agencije, tako i Zavoda za sport i medicinu sporta. Ali i da čuju od svetskih priznatih stručnjaka koje smo doveli u Beograd. Znači na jednom mestu zatvorili smo ceo krug sa željom da sistem sporta bude kvalitetniji i bolji. Da omogućimo svima da uživaju i na nađu određeni segment u kome mogu da se pronađu. I ja se iskreno nadam da smo motivisali ljude da već od sutra uđu u sistem sporta i krenu da se bave rekreacijom i sporta”, istakao je ministar sporta i omladine.

foto: Sportski Savez Srbije

A tokom Sajma sporta stigla je i lepa vest - Srbija će biti domaćin dvoranskog Svetskog prvenstva u atletici. Tačnije, Beograd je dobio organizaciju ovog velelepnog sportskog dogadjaja.

foto: Sportski Savez Srbije

“Ove je pre svega rezultat sistemskog ulaganja u atletiku, pre svega od Vlade Republike Srbije, u zajedničkoj saradnji sa Atletskim savezom Srbije. Građani Srbije će moći da posmatraju svetske asove iz atletike. Ceo svet će moći da vidi kakvi smo dobri domaćini. A naši sportisti će na tom takmičenju pred domaćom publikom moći da ostvaruju svetske rezultate”, zaključio je Vanja Udovičić.

(G. A.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...