LUDNICA, SVE SPREMNO ZA ŠESTI MEGDAN PO REDU: Beogradska arena ugostiće  najbolje MMA borce sveta! (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

borba protiv nasilja

LUDNICA, SVE SPREMNO ZA ŠESTI MEGDAN PO REDU: Beogradska arena ugostiće najbolje MMA borce sveta! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Aleksa Balašević i Goran Vesić najavili veliki borilački spektakl za 9. decembar u Beogradu, a zamenik gradonačelnika otkrio da će se glavni grad kandidovati za organizaciju fajnal-fora Evrolige.

Šesti Megdan po redu biće održan 9. decembra u beogradskoj Štark areni. Organizator ove borilačke MMA manifestacije Aleksa Balašević i zamenik gradonačelnika Beograda kao partnera Goran Vesić najavili su pravi spektakl, nešto dosad neviđeno u glavnom gradu Srbije.

Karte za ovu manifestaciju mogu da se kupe na prodajnim mestima u Beogradu, a cena je popularna i prilagođena mladima, te iznosi 700 dinara.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Goran Vesić poručio je da je gradu velika čast da ovako veliki sportski događaj kao što je Megdan ugosti u Beogradu.

"Svaki veliki internacionalni događaj donosi velike prihode našem gradu. Hvala Aleksi na inicijativi i predlogu da ovaj popularni sport dođe u Beograd i da ova manifestacija bude organizovana u Beogradu. Ovaj događaj je uvršten u kulturno sportsku manifestacija "Beogradska zima", poput koncerata koji će se održavati tokom narednih meseci u glavnom gradu Srbije. Cilj nam je da svi Beograđani pronađu nešto za sebe ove zime. Megdan je dokaz da kada omogućite mladim ljudima, oni to urade na vrhunskom nivou. Pozivam Beograđane da 9. decembra dođu u Arenu i vide 10 sjajnih borbi" - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao:

"Megdani su poznati kao viteška borba u tradiciji našeg naroda. Jedan od učesnika tih borbi početkom prošlog veka u Beogradu bio je i pisac Miloš Crnjanski. Posle 20-ih godina kralj je zabranio takve borbe. Nasilje nad ženama, maloletnim, starim licima i životinjama je nedopustivo. Ovo je borba, po fer-plej pravilima. Naš zadatak je da pokažemo da ovaj sportski događaj ima poruku da u borbi postoje pravila koja moraju da se poštuju, da je protivnik rival, a ne neprijatelj."

foto: Privatna Arhiva

Aleksa Balašević, idejni tvorac Megdana, koji je dosad sjajno organizovao pet puta, pred debi u Beogradu kaže:

"Megdan je događaj koji reguliše nasilje, sa pravilima i dovodi borce iz celog sveta da upoznaju Srbiju. Organizacija u Beogradu je veliki izazov za mene. Ja sam sin pesnika i gimnastičarke, skroman i ne preterano ambiciozan momak. Goran Vesić nam je pomogao, dao i neke ideje pored partnerstva tako da sam ubeđen da će 9. decembra biti viđen pravi spektakl u Areni - rekao je Aleksa Balašević, a potom objasnio parolu šestog Megdana "Stop nasilju":

"U svim sportovima ima neke vrste nasilja. Fudbalu, košarci, ne samo u borilačkim veštinama. Da li od strane trenera, rivala, publike, u mislima protivnika... Naša poruka ovom manifestacijom je da vršnjačko nasilje i nasilje nad ženama može i mora da se zaustavi jer se nasilje ne isplati. Nikada nismo imali problema u publici... Mnogi kažu, to je MMA, znate krv, tuča... U fudbalu ima to isto na tribinama, a kod nas u ringu."

foto: I Knežević

Igor Krstić, MMA borac radiće borbu večeri protiv Nenada Milanova.

"Pre pet godina kada sam krenuo da se bavim ovim sportom, nisam ni slutio da će moja borba biti borba večeri na ovakvoj manifestaciji. Protivnik je Nenad Milanov siguran sam da ćemo nas dvojica prikazati dobru borbu. Drago mi je što Megdan nosi parolu "Stop nasilju". Negativnu energiju treba kanalisati u sport, tu mu je mesto, nikako na ulici."

Još jedna od zvezda MMA u Srbiji je i Vaso Bakočević, borac rođen u Crnoj Gori u Risnu. On je u svom stilu najavio borbe:

"Nema mnogo šta da se priča. Borio sam se po svetu, video svašta, tako da mogu reći da je produkcija Megdana svetska... Moje je da napravim nasilje, skroz suprotno sloganu "Borba protiv nasilja" (smeh)... Naravno, šalim se. Otkada se bavim ovim sportom nisam napravio ni kaznu za parking."

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će glavni grad Srbije ponovo konkurisati za organizaciju fajnal-fora Evrolige u košarci. Istakao je da će Beograd biti domaćin kvalifikacija u košarci u muškoj i ženskoj konkurenciji za Olimpijske igre, te da će u glavnom gradu Srbije biti održano Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. godine.

Isto tako, Vesić najavljuje novi projekat "Kids atletik" odnosno program za vrtiće i decu od pet i šest godina koja će trenirat atletiku. Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda predloženo je ministarstvu obrazovanja da atletika i plivanje budu obavezni predmeti u školama. Vesić se pohvalio da po najboljem programu na svetu 1.000 devojčica trenira besplatno košarku u Beogradu, odnosno da se sve radi po instrukcijama Marine Maljković, selektorke ženske košarkaške reprezentacije.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto i video Kurir/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track