PORAZ OD NORVEŠKE POZITIVNO UTIČE NA SRPKINJE: Holanđanke, jao si ga vama!
Foto: Printscreen

Inat

PORAZ OD NORVEŠKE POZITIVNO UTIČE NA SRPKINJE: Holanđanke, jao si ga vama!

Ostali sportovi -

Pobeda vraća u život Naše rukometašice danas u 10 sati igraju važnu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Japanu protiv Holandije

Srpske rukometašice danas (10.00) igraju važnu utakmicu na SP u Japanu protiv Holandije. Pobeda je imperativ jer bi bodovi mnogo značili ekipi selektora Ljube Obradovića u drugoj fazi takmičenja.

Srbija je nesrećno poražena od Norveške (25:28), najviše zahvaljujući sudijskim odlukama nemačkog para Tanja Kutler i Majke Merc.

- Devojke su iskusne i imamo ustaljeni dogovor, 24 sata slavimo i 24 sata tugujemo. Dobro je došao dan odmora da se pripremimo za Holandiju. Protiv Norveške je bilo mnogo pozitivnih stvari, međutim, nismo mogli da utičemo na neke druge i rezultiralo je kako je rezultiralo. Šteta... Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije - rekao je selektor Ljubomir Obradović i dodao:

- Što se Holandije tiče, očekujemo sličnu utakmicu kao protiv Norveške. Važni su bodovi i za jednu i za drugu ekipu. One su izgubile od Slovenije, a mi moramo da idemo na pobedu. Biće nezgodno. Holandija je kvalitetna ekipa, dugo su na svetskom vrhu.

foto: Beta

Biće dobra utakmica.

Dragana Cvijić, jedna od najboljih pivotmena sveta, bila je žrtva Nemica Kutlerove i Mercove, a o duelu sa Holanđankama kaže:

- Bila je velika borba protiv Norveške i zato sam izuzetno srećna i ponosna na tim. Žao mi je što makar bod nismo uzele, ali danas je nova utakmica. Verujem da možemo da pobedimo i Holandiju i Sloveniju i da prođemo grupu sa dva boda. Potrudićemo se da tako i bude. Brze su, trče kontru, polukontru, to im je najjače oružje. Idemo da se vraćamo, trčimo nazad, igramo našu odbranu i sigurna sam da ćemo ih pobediti.

Kristina Liščević Fali im Niki Grot

Kristina Liščević potencira da je Holandija oslabljena na SP: - Holandija je ekipa koja ima uspone i padove. Mnogo im fali Niki Grot. Međutim, imaju mnoge kvalitetne igračice kao zamenu.

Kurir.rs / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track